8 Modalitati prin care poti creste traficul pe website

0
1397

Orice marketer sau proprietar de afacere online doreste trafic pe website si cat mai multi clienti. Aici este provocarea cea mai mare.

Sunt modalitati prin care crestem traficul unui site si vom analiza cateva dintre acestea metode, inclusv cele care va ajuta sa cresteti traficul gratuit:

1. Analiza datelor oferite de Google Analytics

Este un pas important pentru a obtine statistici despre starea traficului si care este sursa principala, de unde vine.  Cunoscand starea actuala vei putea vedea cum eforturile tale lunare vor  afecta cresterea traficului.

Google Analytics este cea mai importanta  sursa de date, despre  fiecare aspect al site-ului: pagini populare, produse, vizitatori, rata de respingere, trafic organic, platit etc.

2. Optimizarea SEO OnPage

Optimizarea SEO este importanta atat pentru imbunatatirea rankului cat si pentru obtinerea de cat mai mult trafic pe website.

Mai multe informatii despre optimizare SEO gasiti si in articolele noastre publicate pe blogul nostru.

Trebuie acordata asadar o atentie sporita si optimizarii SEO onpage care ne poate ajuta la cresterea traficului organic.

Cum am mentionat, sunt cateva elemente importante ce trebuie avute in vedere la optimzarea onpage. Cateva din acestea sunt:

–  Titlurile

–  Meta Descrierile

–  Utilizarea cuvintelor cheie atat in texte cat si in url, titluri, meta descrieri

–  Continutul de calitate si care sa raspunda nevoilor sau intrebarilor utiizatorului

–  Structura URL-urilor

–  Structura informatiei

–  Optimizarea imaginilor (Alt Text)

3. Link-uri interne

Atunci cand creati si publicati pe website texte noi, nu uitati sa aveti intotdeauna in vedere si posibilitatile de utilizare a link-urilor interne.

Acest continut nou ajuta  partea de promovare SEO , lucru ce poate duce la cresterea traficlui pe site.

Link-urile interne presupun sa adaugam link-uri de la o pagina catre alta sau de la un blog la altul.

Aceasta metoda trebuie folosita cu moderatie iar link-urile trebuie sa duca catre un continut relevant, imbunatatind experienta cititorului.

4. Web site Responsive

Asigurati-va de acest lucru deoarece azi, cele mai multe cautari nu mai au loc doar de pe desktop ci chiar putem spune ca acestea sunt depasite de cautarile efectuate de pe dispozitivele mobile, tablete, etc. Daca site-ul si continutul sau nu este usor de accesat de pe aceste dispozitive mobile,  acum pierdem o sursa foarte importanta de trafic.

5. Viteza de incarcare a site-ului

Trebuie sa va asigurati ca viteza de incarcare a site-ul este mare; in mod contrar ve-ti obtine rata mare de bouncing.

Sa va asigurati ca paginile site-ului sunt optimizate din punct de vedere tehnic, iar imaginile nu au dimensiuni prea mari etc.

6. Site foarte usor de navigat

Este important ca website-ul sa fie structurat foarte bine, sa fie user friendly, sa ofere o experienta placuta utilizatorului.

Paginile importante precum “despre noi” sau “contact” trebuie sa fie gasite cu usurinta pentru ca orice actiune intreprinsa de utilizator sa se realizeze din cel mult  3 click-uri.

7. Utilizarea Canalelor Social Media

Crearea de continut proaspat si optimizat nu este mereu indeajuns ca oamenii sa il  si gaseasca.

Una din metode pentru a creste traficul pe website este utilizarea canalelor de social media (Facebook, Twitter, Pinterest, Google +, LinkedIn) pentru promovarea continutului nou.

8. Promovarea Online a Website-ului

Promovarea online prin intermediul campaniilor pay per click,  duce la o crestere importanta a traficului pe website.

Oferim servicii SEO  si campanii de promovare google adwords  in functie de obiectivele fiecarei companii,  prin metode profesionale,  pentru a atrage cat mai multi vizitatori noi, interesati de produsele sau serviciile firmei si pentru cresterea vizibilitatii brandului in mediul online.

Promovarea pay per click se poate face si utilizand canalul de social media Facebook, de aceea daca aveti nevoie de ajutor cu aceste metode de crestere a traficului, nu ezitati sa ne contactati.

Echipa SEO Premium va ofera servicii profesioniste si complete de promovare a afacerii dvs in mediul online.

LEAVE A REPLY