Posted On July 18, 2013 By In Arhiva With 762 Views

Nemateria, Ipoteza Smarandache și Fuziunea Informației (36)

Robotul (numele vine de la cuvântul slav „robota”, care înseamnă muncă, utilizat de scriitorul ceh Karel Čapek  într-o piesă de teatru ştiinţifico-fantastică în anul 1921, în sensul de muncă forţată) este un dispozitiv, de obicei electro-mecanic, ghidat printr-un program sau prin telecomandă. Roboţii au o largă aplicare în industrie, unde, de regulă, execută mişcări repetate la benzile de montaj. Roboţi avansaţi pot fi folosiţi şi în agricultură, chiar la efectuarea unor lucrări agricole.

Robotica (cuvânt creat în anul 1941, într-o povestire ştiinţifico-fantastică de către scriitorul american Isaac Asimov, pornind de la cuvântul „robot”) este ştiinţa care se ocupă cu proiectarea, fabricarea şi utilizarea roboţilor, precum şi a sistemelor computerizate pentru controlul lor, Nemateria, Ipoteza Smarandache și Fuziunea Informației (36)pentru sensorii de răspuns şi pentru procesarea informaţiei pentru aceştia.

Mecatronica (termen rezultat din combinarea cuvin-telor „mecanica” şi „electronica”, introdus în anul 1969 de către inginerul japonez Tetsuro Mori de la Compania Yas-kawa) este un domeniu multidisciplinar al ingineriei, combi-nând ingineria mecanică, ingineria electronică, ingineria com-puterelor, ingineria programelor informatice, ingineria con-trolului şi ingineria proiectării sistemelor, care are ca scop proiectarea şi fabricarea de produse folositoare. Conform definiţiei franceze, mecatronica este integrarea sinergetică a mecanicii, electronicii, teoriei controlului şi ştiinţei calcula-toarelor electronice într-un produs proiectat şi fabricat, în scopul măririi şi/sau optimizării funcţionalităţii sale.

Taxa de înscriere la conferinţa din Tokyo este de 400 de dolari (în moneda japoneză, 40.000 de yeni), la care se adaugă,opţional, 80 de dolari (6.400 de yeni) pentru banchet. Participanţii şi-au ales cazarea în unul din cele şapte hoteluri, care le-au fost oferite – Florentin Smarandache a optat pentru Grand Hotel Tachikawa, unde pentru patru nopţi de cazare va plăti 26.850 de yeni (circa 342 de dolari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *