AD60CEall

Posted On February 8, 2014 By In Tehnologie With 2882 Views

Marile descoperiri ale secolului XX – Anul 1936

AD60CEall

Chitara acustică electrică iese pe piață

Compania americană Gibson și-a lansat chitara electrică ES-150 în 1936. Au existat chitări electrice și înainte, dar Gibson este prima chitară electrică aclamată de un număr atât de mare de chitariști. Probabil aceasta se datorează faptului că Alvino Rey, un muzician, a proiectat un microfon specializat, care transformă vibrațiile corzilor într-un semnal electric care poate fi amplificat. Chitaristul de jazz, Charlie Christian, decide să testeze instrumentul, anticipând că aceasta va conferi instrumentului un loc mai bine delimitat și mai zgomotos în muzică.

Primul Hoover vertical

Încă din 1908, când William H. Hoover își începea producția de aspiratoare, cuvintele ”Hoover” și ”casnic” au fost inseparabile. Acum, Compania Hoover urcă din ce în ce mai sus, cu primul aspirator vertical, Model 925. Spre deosebire de aspiratoarele anterioare, care erau grele și incomode, noul Hoover este ușor și atractiv. Multe dintre părțile sale componente sunt realizate din amestecuri ușoare de magneziu, iar cutia este un elegant mulaj din bachelită. Cu toate acestea, Hoover este puternic, fiind prevăzut cu o pungă de praf încăpătoare, pentru a face față și celei mai grele munci de curățare. 

Cel mai mare baraj din lume

După cinci ani de lucrări, Barajul Hoover a fost terminat. La cei 221 m, el este acum cel mai înalt baraj din lume, structura sa fiind o apariție impresionantă pe râul Colorado, între Arizona și Nevada. Acesta este un tip de baraj, care prin forma sa curbă specială, împinge uriașul volum de apă înapoi între malurile râului. Barajul are multe alte roluri-el controlează indunațiile râului, dar mai produce și hidroelectricitate. În plus, în spatele barajului mai există un imens rezervor de 185 km, o sursă de apă potabilă și pentru irigații și care promite aprovizionarea unor zone îndepărtate precum California de Sud.

Tags : ,

About

Isa Belle

"Scriitorul are o fire perfecţionistă, dedicat sufletului uman ca o felie de pâine unsă cu unt şi miere."

2 Responses

  1. Dupa 1936 nu au mai fost descoperiri? :) Glumesc, continua episoadele, iese ceva bun, din ce vad pana acuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *