dar

Posted On April 14, 2014 By In Tehnologie With 2467 Views

Darwinismul – adevăr sau eroare!?

Preambul

Cu toţii cunoaştem cele două mari teorii asupra apariţiei şi proliferării vieţii pe pamânt, respectiv Creaţionismul şi Darwinismul. Creaţionismul dă credit informaţiilor din Biblie conform cărora viaţa a apărut pe pământ ca urmare a creaţiei Divine.

Darwinismul, sau Evoluționismul afirmă ca viaţa a apărut pe pământ, ca urmare a unor accidente, de la simpla moleculă complexă de aminoacizi, prin evoluţie şi adaptare (prin mecanismul de selecţie naturală), la forme complexe de viaţă, culminând cu omul, cea mai complexă şi versatilă fiinţă de pe pământ.

Oamenii de ştiinţă au încercat să reproducă condiţiile vieţii de acum câteva sute de milioane de ani în urmă, simulând descărcări electrice și o atmosferă bogată in elementele necesare apariţiei vieţii, dar nu au obţinut decât molecule de aminoacizi complexe, inerte însă, fără viaţă.

Desemeni, mutaţiile genetice observate la diversele organisme sunt totdeauna în sensul degenerativ şi nu evolutiv asa cum ar rezulta din teoria dardarwinistă.

Rămane aşadar in picioare doar existenţa procesului de selecţie naturală, prin care se transmit doar genele celor mai puternice şi adaptate exemplare ale unei specii, cu un mare semn de intrebare asupra evoluţionismului – evoluţia speciilor prin mutaţii genetice succesive si aşa zisa adaptare, totul pledând pentru conservarea şi doar recombinarea informaţiei genetice iniţiale.

Dacă Darwinismul nu este adeverit de cercetari şi constatări, rămane varianta Creaționismului, care acreditează existenţa unei origini iniţiale a informaţiei genetice, un dat al Divinităţii, care a creat fiecare specie incluzând omul.

 

Tags :

Nelu Preda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *