Posted On December 21, 2014 By In Tehnologie With 2491 Views

Marile descoperiri ale secolului XX – Anul 1937

downloadFile

Finalizarea Podului Golden Gate

Cu o întindere de 1280 m, podul Golden Gate din San Francisco a fost cel mai lung la momentul construirii lui. Perechea sa de turnuri de oțel, înălțându-se la 227 m deasupra apei îl transformă și în cel mai înalt. Construcția podului nu a fost ușoară. Ea a durat aproape cinci ani, iar printre problemele întâlnite a fost și construirea unei uriașe structuri rezistente la apă, pentru a permite uneia dintre fundații să fie plasată pe fundul mării. Podul susține o autostradă cu șase benzi și două trotuare, făcând legătura între San Francisco și Marin.

”Omul Peking” capătă un cap

După ani întregi de excavații asidue întreprinse la peștera Chou-K’ou-tien din apropiere de Peking,China, antropologul german Franz Weidenreich a reconstruit în întregime craniul speciei hominide dispărute, ”Sinantropus pekinensis”. Cunoscut cu numele popular de ”omul Peking”, hominidul a fost identificat prima oară ca o monofosilă umană, de către antropologul canadian Davidson Black în 1927, care a definit tipul prin studierea unui singur dinte. Craniul lui Weidenreich a confirmat descoperirea lui Davidson. Craniul are o capacitate craniană aproape la fel de mare ca a omului modern, în ciuda vârstei fosilelor.

Aparatul Turing

Un matematician de la Cambridge a realizat un aparat revoluționar care poate fi învățat să execute orice sarcini logice. La acel moment, aparatul era doar o teorie prezentată într-o lucrare matematică, de către Alan Turing, ce putea avea implicații mult mai serioase. Turing era interesat să afle dacă poate exista un proces prin care să poată fi hotărâte toate întrebările matematice. În lucrarea sa, Turing descrie cum procesele logice pot fi descompuse în pași, care pot fi rezolvați de un aparat. Turing a propus inițial un aparat diferit pentru fiecare sarcină, dar l-a îmbunătățit transformându-l într-unul universal, care poate citi un set de instrucțiuni și care poate fi învățat să execute orice sarcină.

Tags : , , , ,

About

Isa Belle

"Scriitorul are o fire perfecţionistă, dedicat sufletului uman ca o felie de pâine unsă cu unt şi miere."

One Response

  1. Uite, asa ceva imi place sa citesc. Apreciez ca sunteti focusati pe cultura, mozaic, informatii utile tuturor. O placere sa vad ca serialul tau continua. Ai un big like de la mine :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *