Posted On August 5, 2015 By In Utile With 1148 Views

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE ACHIZITIONARII DE PIESE PROVENITE DIN DEZMEMBRARI AUTO

Avantajele și dezavantajele achiziționării de piese provenite din dezmembrări auto

piese care provin din dezmembrari audi

Inlocuirea unei piese de la masina poate fi destul de costisitoare, insa o solutie pentru a evita o cheltuiala prea mare, este achizitionarea pieselor din parcurile de dezmembrari auto. Iata care sunt avantajele si dezavantajele cumpararii de piese auto provenite din dezmembrari.

Avantajele achizitionarii pieselor din dezmembrari

Un prim si poate cel mai important avantaj al acestor piese este legat, in mod evident, de pret. Desi in general un pret mic inseamna si o calitate indoilenica, nu e tot timpul cazul acesta atunci cand vorbim despre piese auto provenote din dezmembrari. In acelasi timp, poti negozia cu vanzatorul pana la pretul pe care il consideri tu cel corect pentru piesa respectiva.

Majoritatea pieselor provenite din dezmembrari sunt originale, din fabrica, spre deosebire de cele aftermarket care ar putea fi chinezarii ieftine, dar pe care de fapt dai mai multi bani doar pentru ca sunt noi.

Vei gasi in parcurile de dezmembrari mai multe piese de pe aceeasi masina, asa ca vei putea lua deodata tot ce ai nevoie.

dezmembrez-mitsubishi-pajero-3-2did-ff6951510b3b0941d4-300-300-2-95-1

parcuri cu piese care provin din dezmembrari

Dezavantajele achizitionarii pieselor din dezmembrari

Exista si cateva dezavantaje atunci cand optezi sa-ti montezi pe masina o piesa proveninta din dezmembrari. Acestea nu au de obicei garantie si s-ar putea sa observi ca te lasa balta dupa doar cateva zeci de kilometri.

Odata ce ai cumparat o piesa second hand sunt slabe sanse ca vanzatorul sa ofere garantie si cu atat mai mici sansele ca tu sa poti sa returnezi produsul si sa-ti primesti banii ianpoi. Teoretic, daca verifici vanzatorul inainte si vezi ca are calificative bune de la alti clienti, poti evita o astfel de situatie.

O alta problema care poate aparea atunci cand cumperi accesorii pentru masina care provin din dezmembrari este legata de compatibilitatea cu masina ta. De multe ori, chiar daca dai marca, modelul, anul fabricatiei si motorizarea, tot s-ar putea ca piesa care ajunge la tine sa nu fie compatibila cu masina ta. Incompatibiliatea este o problema si in ceea ce proveste piesele de caroserie care s-ar putea sa nu se potriveasca la culoare.

Tags : , ,

Pasionat de internet, comunicare, magazine virtuale, marketing.

2 Responses

  1. Nu poti sa le ai pe toate si la un pret accesibil. Eu cred ca piesele auto de la dezmembrari sunt bune.

  2. De foarte multe ori am cumparat piese auto de la dezmembrari si nu am avut nici un fel de problema cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *