Cine ne sunt teroriștii

Posted On November 15, 2015 By In Ciorne, Editorial With 592 Views

Cine ne sunt teroriștii?

Nu au feţe, nu au nume ! Sunt prezenţi peste tot ! Nimeni nicăieri nu mai este în siguranţă!Cine ne sunt teroriștii

Cine sunt? Ce sunt? Cine i-a creeat? Cu ce scop? Întrebări retorice!

După boom-ul economic din anii 90 – al Marilor Puteri economice – înregistrat în urma „efortului” instalării butaforiei necesare spectacolului Democraţiei – în ţările din fostul Bloc Comunist – cu scopul clar de a creea sau întări iluzia libertăţilor de alegere, de exprimare, şi a altor libertăţi; după efortul susţinut al „Forţelor Democratice” de a-şi exercita puterea tocmai prin negarea vehementă a deţinerii ei; după epuizarea mijloacelor paşnice de manipulare, a venit timpul revendicării puterii.

Şi cum altfel s-ar putea realiza mai facil acest lucru decât prin răspândirea seminţelor fricii?

Şi ce poate fi mai terifiant decât „spectrul Necunoscutului”?

„No face”! „No name”!

În astfel de cicumstanţe imaginaţia devine extrem de prolifică. Psihicul cedează sub asaltul spectrelor. Voci înspăimântate acompaniate de gesturi, care cer ajutor, se adresează tocmai „călăilor”, „păpuşarilor”, „creatorilor mediului terorii”.

„Salvarea” va veni, evident, din partea „creatorilor”, doar pentru cei mai înspăimântaţi şi, implicit, cel mai puţin pregătiţi pentru viaţă. Cei capabili să adopte rapid „starea de agent”. Cei care sunt uşor de dresat şi ajung să fie pregătiţi oricând ca să moară pentru a-şi apăra „Creatorul”, care (nu-i aşa?) acţionează în numele Democraţiei, al libertăţii şi (de ce, nu?) al fericirii.

Dar în nicio împrejurare nu trebuie uitat că totdeauna teroriştii sunt în tabăra adversă, indiferent ce presupune aceasta: divergenţe de opinii, de religie, de preţ pentru resurse, etc. Ei, teroriştii, deţin puterea, deţin controlul şi tocmai de aceea trebuie pornită o acţiune împotriva lor, pentru recucerirea libertăţilor garantate de „DEMOCRAŢIE”. Da, da! De „DEMOCRAŢIE”, această nouă religie care „excită” sau „îmbălsămează” creiere în aceeaşi măsură ca orice altă religie. Această religie care-şi cere jertfele.

Da, da! Dacă în Antichitate sau în Evul Mediu toate acţiunile, celor care, ca şi în Democraţie, negând deţinerea puterii, se desfăşurau în numele regelui, împăratului sau chiar Republicii –cel mai adesea toate acestea fiind privite ca expresii ale Divinităţii pe Pământ- astăzi, acelaşi gen de acţiuni sunt motivate de propagarea şi consolidarea „DEMOCRAŢIEI”.

Până acum, această „tânără religie” s-a dovedit a fi cel puţin la fel de însetată de sânge ca şi celelalte religii. Zeii ei cer permanent jertfe: inocenţii din Serbia şi Kosovo, din Afganistan, din Irak, din Siria, din Congo, din Turnurile Gemene din New York, din Romania, din Franţa, etc., etc.

Este dificil însă, în astfel de circumstanţe, în care implicarea este aproape totală, în care viaţa tuturor depinde de „bunăvoinţa”  sau, chiar este condiţionată, de interesele unor elite contaminate cu boala puterii, să fii obiectiv. Să te smulgi din „sarabandă”, să observi şi să emiţi judecăţi obiective. Poate că cel mai dificil este să atingi şi să păstrezi un echilibru.

Aşadar, cine ne sunt teroriştii, dacă în orice tabără ne-am situa ei sunt adversarii noştri?  (foto psub.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *