Posted On July 20, 2016 By In Utile With 527 Views

Sunt avantajoase sau nu lentilele de contact cu purtare zilnică?

Sunt avantajoase sau nu lentilele de contact cu purtare zilnică?În ultimii ani tehnologia privind medicina a evoluat foarte mult, iar latura care se ocupă de ochi nu face notă discordantă. Pe lângă celebrii ochelari, ultimele zeci de ani au adus doritorilor soluția lentilelor de contact, care țin loc de ochelari și prezintă o serie de avantaje pe care ochelarii nu le au. Sunt mai multe tipuri de lentile de contact: lentile de contact cu purtare zilnică, lentile care pot fi purtate peste noapte, lentile de unică folosință.

Lentilele de contact pentru purtare zilnică au anumite avantaje. Ele pot fi purtate pe toată durata zilei și trebuie scoase în fiecare seară înainte de culcare. Acestea nu trebuiesc purtate peste noapte fără acordul medicului sau oftalmologului, pentru că pot restictiona oxigenul care ajunge la nivelul ochilor și în acest fel reduce capacitatea acestora de a lupta contra infecțiilor. Un avantaj al lentilelor de contact pentru purtare zilnică este că blochează UV din clasa I și clasă II. Purtarea pentru prea mult timp a lentilelor de contact duce la acumularea depozitelor de substanțe naturale care produc iritații și pot produce scăderea acuității vizuale. Astfel, după o anumită perioadă este nevoie să înlocuiți perechea cu o pereche nouă. Totodată, este de reținut faptul că frecvența mai mare a înlocuirii se asociază cu reducerea ratei de complicații corelate cu purtarea lentilelor de contact. Concret, cu cât înlocuiți mai mai des lentilele de contact, cu atât este mai puțin probabil să apară anumite complicații.

Există mai multe feluri de lentile de contact cu purtare zilnică. Unele trebuie să fie înlocuite în fiecare zi, în timp ce altele se înlocuiesc chiar și după patru săptămâni. De reținut este că înainte de a fi refolosite, lentilele trebuie curățate și dezinfectate. Foarte mulți medici oftalmologi recomanda lentilele de contact cu purtare zilnică că fiind cea mai sănătoasă și convenabilă modalitate de purtare a lentilelor.

Așadar, avantajele lentilelor de contact cu purtare zilnică sunt numeroase, dar înainte de a vă hotărî asupra a ce să purtați, mai bine consultați un medic specializat.

Tags : , , ,

Pasionat de internet, comunicare, magazine virtuale, marketing.

2 Responses

  1. Tot cochetez cu ideea de lentile de contact, dar asa cum ai spus..voi consulta un dr specialist.
    PS la inceputul paragrafului 2 este un dezacord… au, nu are.

  2. Multumesc frumos, Maria!
    Neaparat sa vorbesti cu oftalmologul inainte de a comanda, insa inainte informeaza-te cat mai bine, vezi opinii pro si contra, cantareste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *