sub-patura-numelui-tau

Posted On November 28, 2016 By In Călimara, Proză With 427 Views

Sub pătura numelui tău

sub-patura-numelui-tau

Vântul ne suflă uitarea pe dealul de neant dintre rima buzelor noastre. Am vrut să-mi sting iubirea de strigătele mării, să ard tăcerile în valuri de suspine, dar parcă tot mai adânc mi te îngână timpul sub pielea mea de vise…

Printre valurile umplute de dor, o lună mută te strigă în lacrimile mele, cu două ecouri de trecut, și-mi ridică o noapte atât de oarbă încât n-ai mai putea să aduni din mine o toamnă…

Mi-a mai rămas o şoaptă neplânsă de etern în ochi. Îmi umple pielea de firimituri de viaţă şi-mi închide hotarele inimii cu himera buzelor tale.

Lângă gândurile mele cu amprente de furtună, dorm strigăte de april pe un pat zgâriat de toamnă, când eu îmi torn oceanul plecării tale în pahar, să învăţ să te beau străină.

Sub vene, oraşul mi se arcuieşte în visare şi-mi croieşte un destin pe fondul de tăcere în care te tot caut pe noaptea unei poze de ieri. Luna îmi întoarce visul spre nordul plecării tale. Lângă scara ta, un martor mut îşi plânge frunzele aprinse printre pleoapele lunii şi mă tot întreabă din ce iubire te-am făcut…

Tu stai singură pe o plajă de mâine, încălţată cu cele două valsuri, de răsărit şi apus, ale iubirii noastre. Şi-mi tace marea, îmi tace noaptea, îmi tace uitarea sub umbrela tăcerii tale. Valuri ascuţite de suspine îmi ard în piept pe urma atingerilor tale şi îngroapă în cicatrici săruturile clepsidrei noastre.

Gând cu gând, te strig din ochi, cu vocea ploii şi printre şoapte de rămâi, îţi opresc în mine ochii tomnatici, dintre atâtea iubiri călătoare…

 

Nu mă mai cunosc de când ai plecat spre celălalt capăt al stelelor. Mi-ai îmbrăcat nopţile în haine de absențe şi mi le-ai aruncat pe malul unui dor, iar eu încă sorb din roua unui vis valsurile săruturilor noastre.

În miezul acestui dor cumplit, se ciocnesc amintiri de ţărmul nopţii, secundele învaţă să moară dintr-un zâmbet, iar eu îmi adorm, sub pătura numelui tău, iubirea.

 

About

Cristi

"Un ciufulit, mereu trist si indragostit de muze."

One Response

  1. Bani online, cu cel mai bun subiect de film! Mergem hotarati spre Hollywood! Promovezi un subiect de film si castigi bani! Cel mai bun film produs la Hollywood!
    Pentru mai multe informatii, solicitati detalii la adresa de e-mail: m_mary_2016@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *