Atentie la ce solutii destinate ingrijirii lentilelor de contact folositi!

0
758

Lentilele de contact au nevoie de curatare speciala, pentru ca nu se pot autocurata, este nevoie apelati la o anumita solutie, dar si sa fie depozitate in conditii propice. In urma utilizarii solutiilor, lentilele se curata foarte bine. Singurele lentile care nu au nevoie de solutie de curatare sunt cele de unica folosinta.

Ingrijirea lentilelor presupune folosirea de solutii potrivite care sa le dezinfecteze, astfel incat sa nu existe risc de infectie oculara. De asemenea, solutia este utila pentru ca acestea sa se mentina in stare buna de functionare, atat timp cat au termen de valabilitate. Daca nu sunt ingrijite corect, ele se pot deteriora mult mai repede!

Solutiile pentru ingrijirea lentilelor de contact ajuta la indepartarea depunerilor de proteine de pe suprafata lentilelor.

Cum trebuie alese solutiile de curatare

Utilizatorii trebuie sa stie ca exista solutii pentru lentile de contact moi si solutii pentru lentile de contact dure. Asadar, trebuie sa tii cont de acest criteriu in momentul in care le alegi. In caz contrar, daac folosesti solutie pentru lentile dure in cazul celor moi, acestea se pot deteriora si nu mai pot fi folosite. Exista solutii de ingrijire multifunctionale, care pot avea si sistem dublu de dezinfectare. Una dintre substantele care intra in componenta solutiilor de ingrijire si de curatare a lentilelor de contact este peroxidul de hidrogen.

clean active solutii ingrijire

Solutiile se vand in recipiente care pornesc de la 50 de ml, unele putand sa aiba chiar si 300 de ml. De aceea poti plati mai mult pentru acelasi tip, pentru ca gramajul este unul mai mare.

Trebuie sa te asiguri ca nu vei ramane niciodata fara solutie de ingrjire, trebuie sa o ai tot timpul cu tine cand calatoresti.

In ceea ce priveste companiile producatoare, astfel de solutii se fabrica de catre firmele care produc si lentile de contact. Vorbim aici despre Bausch & Lomb sau despre Alcon. Insa mare atentie la falsuri, incercat imereu sa achizitionati unele de calitate, eventual de pe siteurile mari, cunoscute!

LEAVE A REPLY