Decalogul unui moşnea(nu)g pribeag

3
2176

1: Mergi mai departe chiar dacă drumul are și spini;Decalogul unui moşnea(nu)g pribeag
2: Admite ca dâra de sânge lăsată de tălpile înțepate este doar rodul deznădejdii tale;
3: Când înțepăturile îți trimit unde reci ce îți ajung în inimă tu zâmbește și spune oricui îți iese în cale: “ce zi minunată este astăzi” !
4: Când rănile tălpilor ţi se vindecă tu să privești cicatricile rămase ca fiind rezultatul speranței că toată suferința va trece;
5: Cei ce vor râde de beteșugul picioarelor tale  sunt doar niște pasageri miopi  care vin și trec pe lângă tine ca niște străini;
6: Cei care îți vor deplânge soarta, cu masca puteziciunii ipocriziei ce o ascund în suflet, sunt doar niște lasi care au țipat la primul țep ieșit în cale;
7: Cei care îți vor spune că nu a merită să parcurgi un asemenea drum, pentru nimic în lume, sunt cei care au avut ca singur curaj pe lumea asta doar a deschide gura inducând palavre .
8: Cei care vor lua în zeflemea urmele  de  înțepături din tălpile tale sunt cei de care Divinitatea a râs  când s-au autoproclamat atot-cunoscători în câmpul cunoaşterii.
9: Gândește că tălpile tale au duritatea unei scoarțe de stejar în ger și nimic nu le poate crăpa,  iar  în lumina verii sunt mai catifelate ca un covor de cașmir.
9. Cel care îți înțelege toată suferința prin care ai trecut este cel care te prinde de mână și îți poate asculta sufletul,  este cel care în timpul călătoriei tale se poate așterne pavaj între tine și spini ca tu să poți trece, cel care îți spală în îmbrățișări toată suferință și îți șterge lacrimile cu mâinile lui scorojite de arşiţa vremurilor ce au trecut.

Previous articleBucuria traiului în armură decentă
Next articleNebunie doftoricească
 Am conştientizat  că  poezia  reprezintă o stare de spirit care apare ocazional şi nici decum nu este o formă de manifestare contiunuă. Deşi această stare de spirit, în efemeritatea timpului, are dimensiunea unei singure picături de apă în vâltoarea unei furtuni, ea reuseşte  să dea viaţă unor orizonturi nebănuite

3 COMMENTS

  1. Buna ziua,
    Un Decalog care a rasarit si rodit in societatea actuala din boabele de mustar ale Decalogului lui Moise, dat omenirii de Dumnezeu pe Muntele Sinai.
    Mult succes pe mai departe. Copacul de mustar poate creste inalt, foarte inalt si de este ingrijit aduce rod pe intreaga planeta.

LEAVE A REPLY