Despre Orci, Zombie, Pokemoni si Idioti

0
1081

Cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 31 de ani, m-am decis să reiau câteva dintre hobby-urile ce m-au definit de-a lungul timpului. Unul dintre acestea – evident pentru unii, mai puţin evident pentru alţii – fiind jocurile pe calculator. Şi uite-aşa ajung eu să joc iarăşi Triburile. Un joc destul de interesant la început, îngrozitor spre final. Dar cu o comunitate măricică de jucători de…fazan. Ştiu, trebuie să încerci că să înţelegi despre ce e vorba.
Într-unul dintre puţinele mele momente libere mă bag la un fazan şi rămân perplex de răspunsul unui tip pe care îl consideram destul de inteligent în raport cu restul cretinilor întâlniţi pe astfel de jocuri de socializare: ultimata.
Oscilând între a-l întreba unde în dex există cuvântul “ultimatã” şi a-l trimite la o excursie introspectivă în organul de reproducere al mamei sale, aleg prima variantă şi-l întreb. Se pare că ultimata este cea mai puternică abilitate pe care-l are un personaj în jocuri precum DoTA, LoL şi aşa mai departe. Desigur că acest lucru m-a dus cu gândul la starea naţiunii la sfârşit de an 2016.

Ce s-a întâmplat cu copiii din ziua de azi?

Aţi observat că pustii nu mai vorbesc despre fete, că fetele nu mai vorbesc despre Sailor Moon – sau mă rog, ce desen e acum la modă – dar că toţi is mari vânători de pokemoni, ucigaşi de orci şi distrugători de întregi comunităţi paşnice de zombie? Putem sta liniştiţi: în cazul unui atac de orci, zombie sau pokemoni avem o armata întreagă de luptători. În cazul unei lucrări la Limba şi Literatura Română, primim ‘ultimata.’
Ştiu, veţi spune că s-au schimbat timpurile, că Internetul este la putere, că nu exişti fără Facebook. Dar totuşi unde punem punct? După ce-am transformat filmul Idiocracy în realitate? Când vom fi obligaţi să adăugăm ‘lol’ şi ‘k’ în DEX? Când va ajunge Poptamas în cărţile de Limba Română?

LEAVE A REPLY