File de calatorie, episod siciliam

0
60
This entry is part of 1 in the series File de calatorie
  • File de calatorie, episod siciliam

8F2977CC-24C3-4ECC-8863-21EB4ACA175A

Iulie 2018

Avida dupa calatorii, fiecare anotimp inseamna si o relaxare. Cand vine vorba de vara, desigur gandul imi fuge catre plaje, zone cu soare si anul acesta am ales, ceva nou, Sicilia si coasta Cataniei, zona Messina.

Am ales sa merg in Roccalumera, un oras de pe plaja caruia se vede frumoasa Calabria, adica botul cizmei italiane, foarte aproape de Taormina, cu faimosul amfiteatru grecesc si cu o priveliste catre unul dintre cei mai activi vulcani, Etna.

Ajunsi la aeroportul din Catania, am decis ca cea mai simpla solutie sa ne „plimbam” de colo, colo este masina. Facusem rezervare in prealabil, asa ca ajunsi acolo am mers 2 minute pe jos, pana la Europcar, unde o italianca foarte amabila ne-a ajutat, explicat si ne-a oferit si apa…am luat bilet de ordine si am stat cca 1h, caci erau multi cu programari si precodate, astfel ca am avut vreo 5 persoane in fata, ne-am luat piticul intr-un final, un Fiat Panda, haios, chibrit de masinuta, dar foarte util pe stradutele micute siciliene. Costul masinii a fost de cca £200, cu full rezervor si 300euro depozit rambursabil. Pentru 11 zile, facand un calcul ca pentru 2 persoane transportul pana la statiune facea aeroport-centru- centru-Roccalumera si costa cca 20 euro/pers, asta insemnand doar dus 40 euro si vreo 3 ore drumul, cu masina pe autostrada a durat 1h, si taxa a costat doar 2.5 euro. Wow. Un pica nebunie in Catania cu condusul, mare, mare grija, nu au treaba cu semnul cedeaza, taie calea, trec pe rosu, nu opresc la treceri….pentru mine un mic haos, gen experienta Napoli, na…ciudat, dar ajunsi pe autostrada e drumul doar drept si cu niste peisaje….wow.

Ajunsi la Roccalumera, am luat cazare prin airbnb, eu asa functionez in ultima perioada, fara fite de 5 stele, simplu cazari apartamente/case inchiriate de localnici, case langa plaja, aproape de mare/ocean si muuult mai avantajos financiar. Un apartament foarte dragut, central si la doar 3 minute de plaja, asa ca NU puteam alege ceva mai bun.

 

articol complet pe:

File de calatorie, episod sicilian

File de calatorie, episod sicilian

LEAVE A REPLY