Iata ce trebuie sa stii despre ochii tai! Picaturi pentru ochi pentru o buna igiena si ingrijire

0
187

Denumiti si “oglinda sufletului”, ochii ne poarta zilnic prin tainele acestei lumi, ajutandu-ne sa descifram pana si cele mai intunecate imagini. Zi de zi, de dimineata, pana seara la culcarea, ochii ne poarta prin periplul culorilor natural regasite in natura vie a lumii inconjuratoare si ne coordoneaza abilitatile vizuale atunci cand ne aflam in fata calculatorului, la birou sau in sala de cursuri.

De foarte multe ori, capacitatea vizuala a ochiului uman are de suferit, acesta din urma necesitand o atentie si o ingrijire permanenta. Pentru o buna igiena, dar si pentru prevenirea sindromului de ochi uscati, specialistii ofalmologi ne pot recomanda folosirea unor sortimente specifice de picaturi pentru ochi.

cleaning_drops

Un organ cu totul unic si special, acestia sunt extrem de solicitati in fiecare zi, functionarea lor la parametrii maximi fiind supusa mai tot timpul unui pericol iminent. Factorii alergeni, razele puternice ale soarelui, lumina intensa a monitorului calculatorului sunt “adevarati dusmani” pentru ochi!  Infectiile reprezinta si ele un real pericol, afectiunile ocular usoare putand surveni in urma unor inflamatii netratate. Conjunctivita este una dintre infectiile cele mai comune, fiind, totodata, o afectiune care implica o ingrjire atenta imediata, dar si tratament medical de specialitate.

Cateva lucruri mai putin stiute despre ochi

Pentru cei mai putin cunoscatori, ochii sunt o adevarata minune, fiind alcatuiti din nu mai putin de 107 milioane de celule, ce dezvolta o o mare sensibilitate la lumina. Aceasta este, practic, motivul pentru care trebuie sa le oferim o protective ridicata impotriva radiatiilor solare si a razelor ultra-violete. Nu va faceti, insa, griji, ochelarii de soare, cei de vedere, cat mai ales noile sortimente de lentile de contact au fost proiectate din materiale speciale rol de filtru in care radiatiilor UV A si UVB.  Mai exact, in proportie de 93-98%, materialele revolutionare ale lentilelor constituie o bariera cu efecte dovedite clinic in fata ultra-violetelor.

Putini stiu de asemanarea izbitoare existenta intre cornee si cea a rechinilor! Astfel, in caz de afectiuni severe, corneea rechinilor poate fi folosita la om in cazul unui transplant.

 

O functie importanta a ochiului uman este clipire. Datele medicale arata ca oamenii clipesc, in medie, de 17 ori pe minut, ceea ce inseamna ca nu mai putin de 14280 de clipiri sunt inregistrate zilnic si 5.2 miliarde intr-un an.  Durata unei clipiri variaza intre 100 si 150 de milisecunde, ceea ce insemana ca omul ajunge sa clipeasca de ori in fiecare secunda.

Lacrimile asigura un grad optim de umiditate la nivelul globului ocular, jucand un rol important in prevenirea sindromului de ochi uscat. Cu toate acestea, o astfel de afectiune nu poate fi preintampinata in totalitate. Odata cu trecerea anilor, secretia glandelor lacrimare scade, suferind de pe urma procesului natural de imbatranire.

Insa, sindromul de uscaciune a ochilor poate fi combatut extrem de usor. Pe piata au fost lansate mai multe tipuri de picaturi pentru ochi, cu rol major in hidratarea si prevenirea iritatiie acestora. Picaturile pentru ochi sunt realizate, preponderant, din apa si polimeri, la care se adauga acidul hialuronat. Acidul hialuronat este o componenta naturala a ochiului, folosit deseori ca ingredient in compozitia picaturilor de ochi. Alcon, Allergian, Amo, Barnaux, AVIZOR, Bausch & Lomb sunt cele mai cele marci de picaturi.

LEAVE A REPLY