O eroare istorică depistată după 170 de ani! – Cei trei negri “mititei”!!! (I)

1
23138

O eroare istorică depistată după 170 de ani! - Cei trei negri mititei! (I)
Foto (cei trei negri) de pe randul 2, poza stanga = stema Tării Romanesti!, citeste.. Walachie …?
Rebusul heraldic al Basarabilor!

De peste 170 de ani în istoria noastră circulă un blazon care a dat multă bătaie de cap istoricilor noştri clasici şi nu numai!

Vom aminti doar pe unii din cei clasici: Nicolae Iorga, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Cezar Bolliac, Nicolae Densuşianu, Constantin Giurescu şi mulţi alţii, pe care nu i-am amintit dar cu mult respect pentru munca lor de cercetare.

Este vorba despre un blazon al Ţării Româneşti publicat în timpul lui Mihai Viteazul de către Levin Hulsius (1546-1606), notar de meserie, care la rândului lui a preluat acest blazon din "Cronica de la Konstanz" întocmită de Burgerul Ulrich von Richental (1360-1437) între anii 1414-1418.

În această Cronică sunt postate o serie de blazoane nobiliare, dar şi ale unor ţări / ţărişoare / provincii europene şi nu numai.

Imaginea din carte, atingătoare Ţării Româneşti prin blazonul tipărit, cu cele trei capete de "negrii mititei" au dus la o întreagă "refacere şi reconsiderare" a istoriei antice si medievale a României şi implicit a istoriei medievale a Ţării Româneşti!

Timp de peste 170 de ani pe această temă s-au brodat teorii, speculaţii, dogme, care mai de care mai savante, ajungându-se la ipoteza existenței unei populaţii negroide, ancestrale, pe teritoriul Carpato-Balcanic al României de azi.

Inclusiv anumite posturi de televiziune occidentale specializate pe documentare, au investit pentru a re-crea (!) imaginea omului negroid din peştera de la Anina (Ion şi Maria de la Anina)!

Dar, din păcate, după peste 170 de ani de la constatarea istoricilor nostri, si nu numai (!), cercetându-se, cu mare atenţie, în timp îndelungat, lucrarea lui Ulrich von Richental: Chronik des Konzils zu Konstanz, 1414-1418, şi a corecturilor ulterioare, s-a constatat o eroare de ESENŢĂ(!): practic, copistul sau culegătorul de litere din tipografie a pus un text, unde nu trebuia (!) și unde trebuia (!) l-a omis! Aceasta omisiune, corectată ulterior, dar necitită de istoricii noștri, a dus la fabulații timp de peste 170 de ani.

Vom încerca să refacem toată această "sagă" a unei poveşti, NEPOVESTITĂ pentru a clarifica o PARTE a istoriei din șirul a cea ce se numește ISTORIE FURATĂ, ori / sau ISTORIE PIERDUTĂ! (Se doreşte?)

Din punctul nostru de vedere această Istorie nu este Furată, sau Pierdută ci Ignorată… prin Necunoaştere şi lipsă de interes Naţional!

Pt. conformitate,

Cercetători:

Adrian Anghel, Cristian Moşneanu şi Cornel Bîrsan, cu sprijin logistic: Daniel Gurban

Locaţia:

Austria – Germania – România,

luna septembrie 2014.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY