Prezentarea cărţilor istoricului Cornel Bȋrsan

0
618
This entry is part of 6 in the series Centenarul MArii Uniri

Cornel

 

Istorie furată. Cronica românească de istorie veche

Lucrarea în sine reprezintă o călătorie pentru fiecare cititor, o adevărată “epopee” în care este relevată evoluţia naturală a locuitorilor spațiului Carpato – danubiano – pontic, precum şi fenomenele sociale şi politice, începând cu hăurile cele mai înceţoşate  ale preistoriei până în “miezul” epocii medievale istorice. Deşi la prima vedere, scrierea în speţă intrigă prin dimensiunile mari, ceea ce este cu adevărat grandios este reprezentat de valoarea informaţiei care se regăseşte în ea.

Stilul folosit în redactarea lucrării este unul ştiinţific simplu – familiar, scopul autorului a fost acela ca mesajele importante din această scriere să ajungă la sufeltul celui care lecturează – informaţia să fie accesibilă, pe înţelesul oricărui cititor indiferent de nivelul de cunoaştere a istoriei. Paradoxal, totuşi, cu stilul folosit în redactare, există subiecte de o complexitate ridicată care, după ce sunt înţelese de către cititor îi ridică acestuia semne de întrebare în legătură cu ceea ce a ştiut el despre istoria acestui popor înainte. Totodată, parcurgerea acestei scrieri îi deschide cititorului o perspectivă nouă şi unică care poate să îi rescrie scara valorilor în ceea ce priveşte apartenenţa, continuitatea şi evoluţia  acestui popor.

Lucrarea este disponibilă pentru comandă aici : http://bit.ly/2HekjV9

 

Pe urmele neamului Bârsanilor: de la Cnezii şi Voievozii Barsan la Ion Creangă

Cartea “Pe urmele Neamului Bârsanilor: de la Cnezii și Voievozii Bârsan la Ion Creangă” nu s-a dorit a fi doar o monografie a familiei Bârsan, ci o istorie a Maramureșului secolelor XIV-XVI, mai puțin cunoscută de către noi, unde personajele principale sunt: Dragoș Vodă și urmașii lui: Balc și Drag, Bogdan Voievodul Maramureșului și Întemeietorul Moldovei,  regii maghiari: Carol Robert de Anjou, Ludovic I de Anjou, Sigismund de Luxemburg și Matei Corvin, dar și domnitorii Țărilor Române: Nicolae Alexandru Basarab și Ștefan cel Mare. Într-o aprigă lupta a confirmării identitații de neam, a păstrării pământurilor moștenite din străbuni și a drepturilor valahice, a rezistenței împotriva abuzurilor oligarhiei maghiare și germane printre alte mari familii nobiliare din Maramureș s-a aflat și familia Bârsan de Sarasău și Câmpulung pe Tisa.

Lucrarea este disponibilă pentru comandă aici : http://bit.ly/2CXgAZc

 

 

Series Navigation
Previous articleCronici Shannara
Next articlePolarități
 Am conştientizat  că  poezia  reprezintă o stare de spirit care apare ocazional şi nici decum nu este o formă de manifestare contiunuă. Deşi această stare de spirit, în efemeritatea timpului, are dimensiunea unei singure picături de apă în vâltoarea unei furtuni, ea reuseşte  să dea viaţă unor orizonturi nebănuite

LEAVE A REPLY