Travaliul in apa – avantaje

0
913

Relaxarea

Efectul relaxant al apei caldute te poate ajuta in timpul travaliului. Contractiile s-ar putea sa isi piarda ritmul daca devii stresata. Acest lucru inseamna ca nasterea s-ar putea sa se opreasca si sa reinceapa, fara sa progreseze prea mult. Fiind in apa, contractiile s-ar putea sa se succeada mai usor, facand travaliul mai putin stresant pentru tine si bebelusul tau. Daca esti relaxata, atunci vei respira mai calm. Acest lucru va impiedica hiperventilarea prin respiratia scurta si superficiala care duce la inrautatirea durerilor contractiilor.

freestocks-org-73878 (1)

Intimitate si control 

Odata ce te-ai bagat in apa calduta din cada, vei fi in propria ta lume si poti sa iti vezi de travaliu nestingherita. Daca luminile sunt in penunmbra si in camera este liniste, efectul va fi si mai vizibil. Aceste lucruri te vor ajuta sa te simti mai stapana pe corpul tau.

Usoara ca o pana 

Apa te va face sa te simti usoara ca o pana. Iti va fi mai usor sa te misti si te vei simti mai confortabil. Cea mai buna pozitie este cea care il va ajuta pe copilul tau sa se miste usor prin pelvis. O regula simpla este ca genunchii sa fie mai jos decat soldurile.

Dureri mai suportabile 

Faptul ca stai in apa calduta poate face ca tu sa simti mai putin durerile de la contractii. Este acelasi lucru ca si cand faci baie pentru a diminua durerile de stomac sau de spate. Daca o sa doresti un anestezic puternic, ca pethidin sau epidurala, va trebui sa te dai jos din cada. Poti folosi oxigenul cat timp esti in cada, care este un anestezic mai putin puternic.

Asistenta 

Regulile de siguranta spun ca nu ar trebui sa fii niciodata lasata singura cat timp esti in cada. Acest lucru inseamna ca ori moasa ori partenerul de nastere ar trebui sa fie cu tine tot timpul.

Nasterea in apa – avantaje 

Articolul complet si sursa acestui articol se afla pe siteul copilul.ro la adresa:

http://www.copilul.ro/nastere/travaliu-nastere/Travaliul-si-nasterea-in-apa-Avantaje-si-dezavantaje-a6345.html

LEAVE A REPLY