Unde Sunt Zăpezile de Altă Dată?

0
2324

“Şi dacă ramuri bat în geam
Şi se cutremur plopii,
E că în minte să te am,
Şi-ncet să te apropii.”

Îmi este dor de Crăciun. Cum, când tocmai a trecut ţie deja îţi este dor de Crăciun? DA! Dar nu de acest Crăciun, ci de un alt tip de Crăciun. Crăciunul cu mere coapte pe soba fierbinte şi zăpadă aşternută uniform pe ramele ferestrelor din camera principală a bunicilor mei. De colindătorii care nu mai conteneau să apară la poartă în căutarea stelei răsărite şi a merelor şi bomboanelor din coşul pregătit de bunica “din timp, că vin copiii la colindat”.

Mi-e dor de emisiuni calde, în care mesajul să fie venit din inimă şi transmis cu ajutorul unei vedete
adevărate nu al unei pseudo cântăreţe gen Inna, care cu fiecare cuvânt pare să se apropie mai mult de climax decât de inimile noastre. Mi-e dor de reclamele Coca Cola şi mi se face rău când aud “Rom Rom Telecom” sau văd pe Moş Crăciun fără barbă albă, cu abdomen perfect  piept lucrat “24 cu 24” în sala de forţă!

Şi nu credeam să spun vreodată asta, dar îmi este dor de Hrușcă! Cu riscul de-a părea nerecunoscător pentru cei care promovează imaginea României peste hotare, faptul că mixezi frumos nu te face cântăreţ, cum nici “Te iubesc România” nu te face patriot.

Şi nu în ultimul rând, îmi este dor de Crăciun – Simbolul. L-am comercializat atât de tare încât Crăciunul nu a devenit altceva decât motiv de-a te călca în picioare prin magazine căutând cadoul perfect, de-a “arde” o domniţă în seara de Crăciun prin cine ştie ce club ultracentral sau de-a promova incultura via emisiuni în care căutăm noi pseudo-vedete pentru a le înlocui pe cele curente după ce acestea îşi vor pierde folosul.

Unde sunt zăpezile de altă dată? Ce s-a întâmplat cu vinul fiert, cu programele de varietăţi, cu rudele venite “pe cap” cu damigeana de zaibăr (vorbă lui Amza Pelea, odihnească-se în pace)? S-au schimbat vremurile Cătăline, acum sunt alte timpuri alte valori… ar spune cei care agreează acest nou mod de-a sărbători Crăciunul.

Nu pot răspunde decât atât: “Altă lume, altă eră, pentru proştii care speră!”

 

Previous articleUn nou capitol
Next articleTraim in Matrix
"dupa cate-am tras ca boii suntem iarasi fii ploii, numai buni de dus cu vorba, sa-ti manance altul ciorba, numai buni de dusi cu sacul si-o sa dam cu toti de dracul, cu stilul nostru fistichiu de-a scoate din rahat rachiu"

LEAVE A REPLY