Remedii naturiste pentru laringita

Laringita se caracterizeaza prin raguseala, durere in gat si tuse uscata. Apare de obicei din cauza inflamatiei corzilor vocale sau a infectiilor. O putem combate cu remedii naturiste? 

Remediile naturale pentru laringita sunt optiuni terapeutice care pot servi ca adjuvanti impotriva simptomelor acestei boli. Laringita se refera la inflamatia laringelui, a corzilor vocale sau a cutiei vocale, care este situata in partea din fata a gatului.

Apare din cauza suprasolicitarii, iritatiei sau prezentei unei infectii in aceasta zona. Simptomul sau caracteristic este distorsiunea vocii -raguseala, desi poate fi insotita de probleme la inghitire, dureri in gat, tuse uscata si senzatie de uscaciune, printre alte neplaceri.

Cazurile usoare se amelioreaza de obicei de la sine in decurs de aproximativ o saptamana; totusi, este convenabil sa incerci cateva preparate naturale care ajuta la calmarea simptomelor. La fel, este important sa fii atent la orice complicatie, care ar necesita interventia medicului.

4 remedii naturiste pentru laringita

Potrivit informatiilor de la Clinica Mayo, laringita poate fi acuta atunci cand este de scurta durata; cu toate acestea, poate fi si o problema cronica daca persista in timp. In acest din urma caz, este necesar sa se recurga la teste complementare, deoarece ar putea fi un indiciu al unei stari nediagnosticate de ingrijire mai mare.

Cazurile usoare sunt de obicei cauzate de infectii virale comune sau efort vocal prea mare. Din acest motiv, unele remedii naturiste pot ajuta. Cu toate acestea, daca aveti indoieli, asigurati-va ca va consultati medicul inainte de a le incerca. Sa ne uitam la 7 optiuni.

1. Usturoi proaspat cu miere

Usturoiul proaspat combinat cu miere ar fi unul dintre remediile naturale utile impotriva laringitei. Desi nu exista dovezi care sa arate ca aceasta combinatie amelioreaza aceasta boala, exista studii individuale care vorbesc despre beneficiile sale impotriva infectiilor si iritatiilor.

O revizuire a studiilor publicate in Avicenna Journal of Phytomedicine subliniaza ca usturoiul are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antivirale utile in cazul infectiilor sistemului respirator.

La randul ei, surse precum Canadian Family Physician sugereaza ca mierea ajuta la ameliorarea tusei la copiii cu varsta peste un an, ceea ce ar afecta, de asemenea, ameliorarea disconfortului din laringita. Asigurati-va ca nu il oferiti copiilor mai mici de 12 luni din cauza imunitatii scazute impotriva bacteriilor precum Clostridium botulinum, care poate provoca botulism la sugari.

Cum se prepara acest remediu?

  • Pur si simplu zdrobeste un catel de usturoi crud si amesteca-l cu o lingura de miere organica. Consumati remediul de pana la doua ori pe zi.

2. Se face gargara cu apa sarata

Un remediu traditional pentru problemele gatului, cum ar fi laringita, este sa faci gargara cu apa sarata. Potrivit literaturii populare, este un preparat util pentru reducerea iritatiei. Cu toate acestea, dupa cum a subliniat Serviciul National de Sanatate (NHS) , nu este o optiune buna pentru copii.

Cum se prepara acest remediu?

  • Mai intai, dilueaza o jumatate de lingurita de sare -2 grame- intr-un pahar cu apa.
  • Apoi faceti gargara timp de doua pana la trei minute. Evitati ingerarea lichidului.
  • Repetati remediul de doua ori pe zi.

3. Inhalarea vaporilor de eucalipt

Un remediu simplu care poate fi util in calmarea laringitei si a simptomelor acesteia este inhalarea vaporilor de eucalipt. De fapt, este un remediu care contribuie si la disconfortul de raceala, gripa si dureri de gat, potrivit unei recenzii publicate in Flavour and Fragrance Journal .

Cum se prepara acest remediu?

  • Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi 10 picaturi de ulei esential de eucalipt in apa clocotita.
  • Apoi, turnati continutul intr-un castron, apropiati-va si acoperiti-va capul cu un prosop. Inhalati vaporii timp de 5 minute.

    Inhalarea vaporilor de eucalipt este utila si pentru disconfortul de raceala si gripa

4. Se face gargara cu otet de mere

Preparatele cu otet de mere au diverse aplicatii in medicina traditionala, desi exista o lipsa de dovezi care sa le demonstreze siguranta si eficacitatea. Cu toate acestea, gargara este in general sigura si poate fi utila datorita proprietatilor antimicrobiene ale acestui ingredient. 

Cum se prepara acest remediu?

  • Dilueaza o lingura de otet de mere organic intr-un pahar cu apa calda.
  • Fa gargara timp de doua-trei minute si scuipa-l.
  • Repetati utilizarea sa de doua ori pe zi, pana cand simtiti o imbunatatire.

5. Sirop de ceapa

Ceapa are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ceea ce este perfect pentru ameliorarea disconfortului din tractul respirator. Ingredientul activ din acest bec este alicina. Cele mai raspandite utilizari medicinale sunt cele digestive, carminative si tot felul de afectiuni respiratorii.

Cum se prepara acest remediu?

  • Tai o jumatate de ceapa cubulete si o dai pe foc cu zeama de la o lamaie, o lingurita de miere si putin mai putin de jumatate de pahar de apa.
  • Gatiti pana se ingroasa lichidul. Se ia de pe foc si se asteapta sa se raceasca.
  • Luati acest sirop dimineata si seara.

6. Suc de Aloe Vera

Sucul de aloe vera contine multe vitamine, enzime, minerale si compusi antibacterieni si antiinflamatori. Adaugati niste suc de aloe vera in apa calda, beti-l sau faceti gargara cu el. Va calma iritatia.

Cum se prepara acest remediu?

  • Pregatiti sucul de aloe vera urmand acesti pasi: luati o ramura, deschideti-o in jumatate si cu o lingura extrageti cristalul. Doua linguri in blender si 500 ml apa iti vor oferi cantitatea de care ai nevoie.
  • Pentru a face gargara, puneti apa calduta si adaugati putin din sucul preparat. La o temperatura tolerabila, beti sau faceti gargara.

Apropo, este documentata si vaporizarea sucului pur de aloe vera pentru a trata laringita.

7. Menta, salvie si musetel

In medicina alternativa, salvie este folosita pentru a ameliora faringita si gingivita, deoarece este considerata un astringent natural. La randul ei, menta este un decongestionant si avand in proprietati timol, ajuta la combaterea tusei.

Menta este o planta des folosita ca calmant si relaxant muscular, datorita continutului de acid ascorbic. Potrivit intelepciunii populare, ar permite expulzarea mucusului, facandu-l un bun decongestionant. Contine si timol.

Musetelul, al treilea ingredient din acest cocktail sanatos, are proprietati antiinflamatorii si antiseptice. In plus, functioneaza ca un sedativ.

Cum se prepara acest remediu?

  • Luati 1/2 cana de musetel, salvie si menta. Intre cei trei insumeaza o cana si jumatate.
  • Se fierb doua cani de apa cu musetel, salvie si menta, aproximativ 20 de minute.
  • Se strecoara si se lasa sa stea. Cand este la temperatura camerei, faceti gargara de trei ori pe zi.

Ce altceva poate ajuta la tratamentul laringitei?

Pe langa remediile mentionate, exista si alte ingrijiri care pot fi utile atunci cand vine vorba de calmarea laringitei. Dupa cum este publicat in Centrul National pentru Informatii in Biotehnologie , aceasta poate include:

  • Odihneste-ti vocea si evita efortul excesiv.
  • Evitati iritantii precum alcoolul, tutunul si consumul de cofeina.
  • Cresteti aportul de lichide.
  • Evitati alimentele picante si grase.
  • Nu luati antibiotice decat daca vi le prescrie un medic. Auto-medicatia poate fi negativa.

In cele din urma, trebuie remarcat faptul ca orice semn de complicatie ar trebui sa fie tratat de un profesionist. Medicul va fi singurul care va determina daca sunt necesare alte optiuni terapeutice. Tine cont de asta!