Cum sa gestionezi Ziua Indragostitilor si disfunctiile familiei fara a innebuni

Ziua Indragostitilor nu este doar pentru iubitorii intimi, este si o oportunitate pentru familii de a sarbatori dragostea. Dar ce se intampla daca ai fi implicat sau ai fi angajat intr-o familie disfunctionala?

Ce poti face, pentru a diminua nebunia intr-o zi importanta ca aceasta, avand grija si de disfunctia familiei?

In ultimii 30 de ani, autorul, consilierul si maestrul antrenor de viata David Essel, cel mai bine vandut, a ajutat familiile sa invete cum sa se vindece, sa faca fata disfunctiilor familiei, in special in preajma Zilei Indragostitilor.

Sarbatorim Ziua Indragostitilor cu o familie disfunctionala

„In urma cu cativa ani, o femeie de 25 de ani s-a inscris sa faca sedinte de consiliere cu mine prin Skype, chiar inainte de Ziua Indragostitilor, pentru ca nu a vrut sa se repete ceea ce s-a intamplat in ultimii ani.

Cand si-a inceput povestea despre disfunctia familiei, ochii i s-au umplut cand a spus: „David, de cand eram o fetita, tot ce mi-am dorit era ca parintii mei sa se inteleaga de Ziua Indragostitilor si tot ce vad sunt certuri, certuri, intre ei si restul familiei noastre.”

Cu cat lucram mai mult impreuna, cu atat a inceput sa vada ca are un rol in disfunctia familiei.

Pentru ca si-a dorit ca Ziua Indragostitilor sa fie atat de speciala, a continuat sa-si agraveze parintii, amintindu-le cum in trecut Ziua Indragostitilor a fost intotdeauna plina de haos si drama.

Esti intr-o situatie ca asta? Nu conteaza daca ai 15 ani sau 90, daca provin dintr-o familie disfunctionala poate fi foarte greu in anumite vacante sa te simti conectat si in pace.

De asemenea, urmariti acest videoclip despre caracteristicile comune ale unei familii disfunctionale.

Iata cateva lucruri la care sa va ganditi, in timpul sezonului de Ziua Indragostitilor, daca vii dintr-o familie de nebuni.

Nimeni nu face din V-Day o zi proasta

Intelegeti ca haosul si drama care vin din familia voastra s-au transmis probabil de generatii. Disfunctia familiei nu se intampla peste noapte si dintr-o alegere constienta.

Este foarte rar ca membrii familiei sa se trezeasca intentionat de Ziua Indragostitilor si sa spuna, sa facem din aceasta o zi proasta.

Dar, mai degraba, daca suntem crescuti intr-un mediu in care anumite sarbatori sunt neglijate, sau daca vin cu bagajele din trecutul haosului si al dramei, exista un tipar stabilit in mintea subconstienta care este aproape ca o reactie de genunchi, nu o decizie constienta de a te trezi si de a face de Ziua Indragostitilor o zi groaznica, ci mai degraba doar ceva care sta in subconstient pe care l-am repetat de cand eram copii.

Dezactivati pentru a modifica reactiile oamenilor din jurul vostru

In noua noastra carte de cele mai multe vanzari, „Secretele dragostei si al relatiilor… Pe care toata lumea trebuie sa le stie!“, intram in amanunte despre utilizarea unui instrument numit dezlegare, atunci cand doriti sa modificati reactiile oamenilor din jurul vostru care sunt in mod normal pline de haos.

Dezlegarea inseamna pur si simplu sa decideti ca va veti preda momentului, nu va veti da cu parerea, nu va veti da sfatul, ci mai degraba respirati profund si lasati ziua sa se desfasoare asa cum va fi.

Pe masura ce am impartasit acest ultim sfat cu clientul meu, ea s-a trezit instantaneu!

„David, pot vedea ca in fiecare an cand incep sa ma plang inainte de Ziua Indragostitilor, cerand familiei mele sa faca din aceasta o zi diferita de Ziua Indragostitilor din trecut, s-ar putea sa adaug haos si drama!

O sa las totul sa treaca si sa vad ce se intampla daca o pot face altfel anul acesta, poate voi avea un rezultat final diferit.”

Si ceea ce s-a intamplat a socat-o.

In loc sa vorbeasca in mod constant timp de sapte zile inainte de Ziua Indragostitilor despre cum acesta va fi un an mai bun, diferit, ea si-a pastrat gandurile pentru ea insasi, dar a inceput sa puna prin casa imagini cu inimi si chiar propria ei definitie personala a ceea ce este Valentine. Ziua inseamna pentru ea.

Si a functionat.

Prin dezlegarea ei si fara a aduce in discutie tiparele negative care s-au intamplat in trecut, Ziua Indragostitilor a fost o experienta mult mai calma pentru ea si pentru toti membrii familiei ei.

Un frate mai mare i-a remarcat chiar ca a fost prima Ziua Indragostitilor din ani in care ea nu a creat haos si drama plangandu-se de trecut in fiecare zi inainte de sarbatoarea sentimentala.

Si anul acesta?

Ea mi-a spus recent ca va continua sa faca acelasi lucru pe care l-a facut anul trecut.

Deconectati-va, decuplati-va, decuplati-va de a aduce in discutie disfunctia familiei si de a va teme de ce e mai rau.

Daca sunteti in dezacord cu iubitul, familia sau prietenii dvs. in timpul vacantei din acest an, luati in considerare dezlegarea.

Doar separa-te de nebunie

Odata ce te indepartezi de toata construirea nebuna a unei familii disfunctionale, vezi daca viata nu devine putin mai calma in aceasta „zi pentru dragoste“ decat in ​​trecut.

Munca lui David Essel este sustinuta de persoane precum regretatul Wayne Dyer, iar celebritatea Jenny Mccarthy spune ca „David Essel este noul lider al miscarii gandirii pozitive.”

Munca lui ca consilier si antrenor de viata a fost verificata de Marriage.com. El a fost verificat ca fiind unul dintre cei mai buni consilieri si experti in relatii din lume.

Cea mai noua carte a sa, cel mai bine vanduta, lansata la timp pentru Ziua Indragostitilor, se numeste „Secretele dragostei si a relatiilor… Pe care toata lumea trebuie sa le stie!”