Cel mai brutal serial nordic de pe HBO Max

Serialele nordice sunt cea mai recenta obsesie a lumii si din motive foarte intemeiate. Toate sunt intunecate si misterioasie, au elemente de realism si folosesc psihologia si jocurile mintii pentru a pastra adevarul ascuns pana la momentul cheie si nu seamana cu nimic altceva de la televizor.

Ceea ce il identifica pe Nordic Noir este ca are intotdeauna elemente politiste si este de obicei dezvoltat in mijlocul peisajelor si decorurilor reci si gri pentru a da un ton mai intunecat povestilor, pe langa faptul ca tensiunea creste prin plasarea personajelor sale in locuri izolate si indepartate, unde toata lumea devine suspecta si cazul central, de obicei o infractiune (crime, violuri sau disparitii) afecteaza intreaga comunitate si are o puternica incarcatura morala.

Este ceva asemanator cu un Whodunnit britanic , dar cu un stil deosebit si inradacinat in stilul de viata si obiceiurile nordice. Serii precum The Valhalla Murders si The Chestnut Man fac parte dintr-un fenomen global, iar HBO Max are si cateva seriale care merita sa le ai pe radar, trebuie doar sa iesi din acelasi vechi si sa cauti toate acele lucruri care sunt ascunse. in catalogul dvs.

Misterul nordic a inceput cu romane care capteaza dependenta, dar include si multe seriale si filme grozave pentru fanii misterelor bune, care te lasa agatat si ghicit inca din primul capitol doar pentru a intoarce valul la final si a dezvalui adevarul cu un element de surpriza.

Lumina rosie

Acest serial, nominalizat la Cannes, are loc in celebrul cartier rosu din Amsterdam si il are in rol principal pe Carice van Houten, mai cunoscuta drept vrajitoarea rosie din Game of Thrones.

Aceasta este povestea a trei femei care sunt conectate prin lumea prostitutiei si a traficului de persoane. Totul incepe cand un adolescent lucrator sexual este gasit mort intr-un hotel in trecere, ceea ce declanseaza o ancheta care conduce politia sa gaseasca un cuplu care face trafic de femei si ar putea fi cheia pentru arestarea adevaratilor vinovati si gasirea unui criminal.

Toate pacatele

Acest serial finlandez exploreaza, pe langa cazul sau central, tema prejudecatilor si mentalitatea oraselor mici si izolate.

Matti Ristinen, Johannes Holopainen, Maria Sid joaca in acest thriller politienesc care incepe cand detectivul Lauri Raiha trebuie sa investigheze uciderea a doi barbati intr-un orasel din nordul Finlandei. Pentru el, ancheta este o modalitate de a se distrage atentia de la problemele relatiei sale, dar il duce si sa-si infrunte trecutul si o comunitate foarte religioasa (cum ar fi Masa de la miezul noptii, dar fara vampiri), totul in timp ce descopera o serie de secrete. care a fost ascuns de ani de zile…

Fata in fata

Forhoret o joaca pe Danica Curcic, care apare in spectacole precum The Chestnut Man si Equinox si este o drama criminala cu indicii de mister.

Povestea il urmareste pe detectivul Bjorn, Ulrich Thomsen, care, dupa ce a fost chemat la locul crimei, descopera ca ceea ce investigheaza este uciderea brutala a propriei sale fiice. Toata lumea crede ca cazul a fost o sinucidere, dar Bjorn este sigur ca in spatele celor intamplate se afla ceva mai mult, asa ca decide sa inceapa propria investigatie, urmarind indiciile pentru a descoperi adevarul si a gasi persoana responsabila de moartea sa.

Beartown

Acest serial suedez are un inceput lent, care te introduce intr-un orasel in care jocul de hochei este singura modalitate de a obtine succes, dar misterul si tensiunea cresc capitol cu ​​capitol.

Totul incepe cand un jucator retras se intoarce in orasul sau pentru a deveni noul antrenor al echipei locale, pentru a-l ajuta sa ajunga in finala. Sportivii se imbunatatesc pe zi ce trece si au sanse reale sa-si puna oamenii la varf, dar se simt si de neatins, iar in ziua semifinalei are loc un act violent care o implica pe fiica antrenorului si afecteaza intreaga comunitate.

Beforeigners (Vizitatorii)

Acest serial de la creatorii lui Lilyhammer are un pic de thriller si multa science fiction si fantezie.

Povestea incepe in Oslo de astazi, unde un eveniment neasteptat si misterios face ca sute de oameni din trecut sa calatoreasca inapoi in timp si sa ajunga in prezent. Toti trebuie sa se adapteze la viata moderna, in timp ce autoritatile incearca sa stabileasca de ce sunt acolo, dar tocmai cand cred ca au raspunsuri, o femeie este gasita moarta in apropierea locului unde ajung calatorii din trecut, ceea ce duce la un detectiv modern si un razboinic. din trecut sa lucreze impreuna pentru a descoperi o conspiratie.