Originea lui „Spider-Man”: Aceasta este povestea adevarata si infioratoare

Cu 50 de ani in urma, Stan Lee si Steve Ditko l-au prezentat pe Peter Parker, alias Spider-Man, intr-o poveste de 11 pagini. Povestea a aparut in numarul final al „Amazing Fantasy ” de la Marvel Comics, o serie de benzi desenate cu antologie anulata si a captivat imediat cititorii.

In 1962, noua era a unui Univers Marvel coeziv era inca la inceput, cu oameni ca Fantasticii Patru, Hulk si Ant-Man. Omul Paianjen a fost un nou tip de erou, un adolescent care nu a fost un partener sau parte dintr-o echipa de sustinere de eroi similari. Personalitatea si povestea sa de fundal au cucerit multi fani, ceea ce a determinat Marvel sa-i dea propriul sau serial, „The Amazing Spider-Man”, in 1963.

Astazi, barbatul incredibil de pe web este un erou iconic recunoscut in intreaga lume, care apare in propriile benzi desenate si pe ecran ca membru al celebrei echipe „Razbunatori”. Totusi, in ciuda timpului de care dispune, inca mai exista in fani (care poate sa nu fie arhi-mega-fani) indoiala despre adevarata origine a acestui personaj, de aceea in Ezpoiler va aducem raspunsul.

Originea lui „Spider-Man”: Aceasta este povestea adevarata si intunecata

In 1962 , editorul si scriitorul principal Marvel Comics Stan Lee a avut ideea de a distribui un nou super-erou. La scurt timp dupa, s-a nascut personajul Spider-man. Lee a fost inspirat cand a vazut un paianjen tarandu-se pe un perete si a ajuns sa creeze acest personaj.

El a citat chiar acelasi lucru in autobiografia sa, dupa ce a obtinut acordul editorului Marvel Martin Goodman pentru personajul pe care il avea in minte, Lee l- a abordat pe artistul Jack Kirby pentru a-l dezvolta. Personajul lui Spider-Man a fost portretizat ca un copil orfan, care traieste cu un cuplu in varsta.

Totusi, nu a fost asa la inceput, pentru ca in momentul in care  Stan Lee i-a aratat sefului sau ce planuia sa creeze, nu i s-a parut deloc convingator, mai ales pentru ca nu-i placea ca este adolescent si ideea ca avea ceva de-a face cu arahnidele nici nu i-a placut.

Asa ca chiar in acel moment, lucrurile pareau ca Spider-Man avea sa aiba doar o prima si singura aparitie in Universul Marvel. Pentru ce am nevoie, a avut premiera in Amazing Fantasy #15, o premiera care a oferit surpriza de a-i cuceri pe toti si pe fiecare dintre cititorii de atunci. 

Dupa prima sa aparitie, i s-a dat onoarea de a-si face propriul titlu in universul benzilor desenate Marvel si, incetul cu incetul, a castigat popularitate, totusi, ceea ce este remarcabil la asta este ca nu a fost chiar ideea lui Stan Lee.

De ce nu a fost doar ideea lui? Pentru ca totul indica ca intr-adevar Jack Kirby a fost cel care i-a adus ideea lui Stan Lee, totusi Spider-man a fost ideea initiala a lui Joe Simon, dar el a pastrat-o aproximativ 5 ani.

Silver Spider a fost ideea lui Joe Simon , dar mai tarziu a renuntat-o pentru a crea The Fly, un personaj care odata ce a fost lansat a devenit extrem de popular printre cititorii de benzi desenate din acea vreme. Mai tarziu, Kirby i-ar fi aratat lui Lee schitele originale .

Dupa ce le-a vazut, Lee i-a cerut sa-i arate aproximativ 5 pagini din personaj in actiune, totusi, la primirea lui, inca nu a fost convins, asa ca a apelat la Ditko pentru crearea lui Spider-man. Deci, adevarul este ca pentru a exista Spider-man a trecut prin mai multe minti inainte de a fi eliberat.

Din moment ce stim cum s-a nascut ideea personajului in lumea Marvel, o alta indoiala in originea sa este cum au murit parintii lui si, mai ales, cine au fost cu adevarat.

Cum au murit parintii lui Spider-man si cine erau ei cu adevarat?

Am cunoscut istoria lui Spider-man  foarte sus. Ceea ce stim despre el este ca locuieste cu unchiul Ben si matusa lui May, dar nu se stie practic nimic despre parintii sai. In urma cu doar cativa ani stiam de existenta lor, de ce?

Deloc, pentru ca ceea ce au facut direct a fost sa moara intr-un mod destul de tragic. Dar  Richard Patrick si Mary Fitzpatrick, din pacate, nu au murit intr-un simplu accident, deoarece vinovatul crimei este o intruchipare a celebrului raufacator Red Skull.

Da, desi suna ciudat si desi este greu de crezut, atat Richard, cat si Mary apartineau lui Shield si CIA … asa cum ai citit-o, nemultumit de asta, se dovedeste ca au fost recrutati chiar de Nick Fury, desi din acest da am putea spune ca a fost publicat in Spider-Man Annual #5. Rasa vine la ogar.