Cele 20 de nume de bebelusi cu cele mai PUTERNICE semnificatii din lume | familii

Toate numele personale de oameni au o semnificatie, doar unele au o semnificatie mai puternica decat altele si, conform expertilor in domeniu, semnificatia numelui pe care il dai copilului tau, sau cel pe care l-ai primit de la parinti, are o mare influenta asupra vietii lor.

Pe de o parte, daca numele este dragut, ii vei scuti pe copiii tai de durerea si ridicolul atunci cand vor creste. Dar, pe de alta parte, conform unor studii, cunoasterea semnificatiei numelui tau iti marcheaza cumva personalitatea, perceptia despre tine si felul in care infrunti viata. Astfel, femeile care se numesc Soledad, de exemplu, tind sa aiba un profil mai solitar si mai introvertit. Acum, cand aceste femei poarta porecla Sol (prescurtarea de la Soledad), lucrurile se schimba.

Prin urmare, este important sa nu oferi copilului tau doar un nume care suna frumos, sau care este la moda, dar, aparent, ceea ce cantareste cel mai mult in numele pe care il alegi este puterea semnificatiei acestuia.

Nume cu semnificatii puternice pentru barbati:

1. Aaron

Nume de origine ebraica care inseamna clarvazator, adevarat si iubitor. Conform acestei semnificatii, oamenii care poarta acest nume au capacitatea de a vedea lucrurile si situatiile mai clar si sunt in cea mai mare parte drepti, in timp ce sunt ghidati de inima lor.

2. Noe

De origine ebraica, adica enigmatic si rece. Acest nume este legat de caracteristicile misterului si de capacitatea de a separa lucrurile de emotii si sentimente.

3. Abel

De origine ebraica si araba, inseamna intuitie, pasiune, curaj si energie. Este legat de capacitatea de a vedea totul clar in acelasi timp ca pasiunile tale pentru bine iti directioneaza viata.

4. Isaac

De origine ebraica care inseamna „va rade”. Caracteristicile acestui nume sunt aceea de a fi o persoana care stapaneste arta comunicarii, care stie sa se faca auzita si care are capacitatea de a convinge pe toata lumea de adevar.

5. Iacov

Nume ebraic care inseamna „pe care Dumnezeu il favorizeaza”. Cu o conotatie legata de credinta, acest nume este unul dintre cele mai puternice, deoarece confera o relatie speciala cu creatorul lumii.

6. Ilie

De origine ebraica, inseamna „Domnul este Dumnezeul meu”. Legat de marea siguranta si incredere in Dumnezeu, este unul dintre cele mai speciale nume.

7.Gabriel

De origine ebraica, adica „mesagerul”. Legat de caracteristicile care au legatura cu abilitatile sociale si relatiile cu ceilalti. Gabriel este un nume care genereaza incredere in mesaj si mesager.

8. Iona

De origine ebraica care inseamna „porumbel”. Este un nume legat de simplitate, franchete si spiritualitate.

9. Samuel

De origine ebraica, ceea ce inseamna „numele lui este Dumnezeu”. Legat de darurile fericirii, bucuriei si puterii.

10. Adam

De origine ebraica, inseamna „facut din pamant rosu”. Referindu-se la povestea biblica care povesteste crearea omului de mana lui Dumnezeu, Adam este legat de mare putere, curaj, dragoste si conducere.

Nume cu semnificatii puternice pentru fete

1. Ada

De origine ebraica, inseamna „frumoasa si impodobita”. Legat de frumusete, delicatete si dragoste pentru alte fiinte.

2. Abishai (variatii: Abbi, Abby, Aby)

De origine ebraica, inseamna „darda tatalui meu”. Devotamentul si puritatea sunt doua caracteristici legate de acest nume.

3. Zorii

De origine ebraica, inseamna „rascoala lui, inaltimea sa”. Legat de putere si predispozitia de a-i conduce pe ceilalti.

4. Betleem

De origine ebraica, inseamna „cel care are painea”. Abundenta, harul si binecuvantarile sunt asociate cu acest nume.

5. Clara

De origine ebraica, inseamna „cel cu sentimente curate si curate”. Legat de onestitate, transparenta, lipsa de inselaciune si pasionat de apararea adevarului in fata lumii.

6. Debora

De origine ebraica, inseamna „lucrator neobosit si razboinic al lui Dumnezeu”. Femei puternice, cu vointa puternica, carora le place sa slujeasca altora si care gasesc refugiu in Dumnezeu.

7. Eden

De origine ebraica, inseamna „placere si incantare”. Legat de spiritul liber, bucuria de lucrurile simple din viata, libertatea si capacitatea de a pretui chiar si cele mai mici lucruri.

8.Keila

De origine ebraica, inseamna putere si aproape de Dumnezeu. Puterea si credinta sunt cele mai remarcabile caracteristici ale acestui nume.

9. Sara

De origine ebraica, inseamna printesa. Unul dintre numele cel mai legat de atributele de delicatete, noblete si loialitate.

10. Sarai

De origine ebraica, inseamna „Iehova elibereaza”. Legat de puterea de a-i convinge pe altii, de a fi un mare lider si de a atrage multimi.