4 filme despre bullying de vizionat cu copiii si adolescentii

Frica, tensiunea si disperarea devin concepte zilnice pentru multi tineri care sunt hartuiti in mod nedrept si regretabil de colegii lor de clasa.

Bullying-ul scolar este un tip de abuz care apare la populatia tanara. Aceasta tema, care este in prezent foarte lucrata in centrele de invatamant, a devenit cunoscuta lumii intregi datorita diferitelor probleme pe care le poate provoca; Din acest motiv, nu este nimic mai bun decat apelarea la cinema ca mijloc de constientizare, motiv pentru care va prezentam aceste filme despre bullying pentru a le viziona impreuna cu copiii si adolescentii.

In prezent, mass-media si internetul au fost platforme pentru a raspandi mesajul despre bullying. Ceva care a fost ascuns cu ani in urma a devenit acum un subiect la care trebuie sa reflectam.

Pe marele ecran au fost realizate unele productii care pun spectatorul in contextul a ceea ce este bullying -ul si consecintele sale. Sa ne uitam la cateva dintre cele mai notabile exemple din istoria cinematografiei.

1. Bullying

Regizorul acestui film, Josetxo San Mateo, ne arata partea amara a agresiunii . Jordi este un tanar student care soseste nou la un liceu unde va suferi bullying grav . Dupa ce si-a pierdut recent tatal, vrea sa inceapa o noua viata, dar va gasi o problema serioasa cu colegii sai.

Incepe o urmarire impotriva lui. Hartuirea, ascunderea subiectului si agresiunile sunt constante, in asa fel incat ziua de zi devine un iad. Imaginea unui tanar ingrozit de situatie este prezenta, fiind un continut realist care ar putea bine sa fie dat in orice centru de invatamant.

Aceasta productie este unul dintre acele filme interesante despre bullying de vizionat cu copiii si adolescentii.

„Abuzul este un lucru oribil. Se ataseaza de tine. Te otraveste. Dar numai daca il lasi.”

-Heather Brewer-

2. Cyberbullying

Regizat de Henry Alex Rubin, acesta prezinta unul dintre aspectele actualului bullying , cunoscut sub numele de cyberbullying . In complotul filmului apare figura lui Ben, un adolescent care este pacalit sa faca o fotografie compromitatoare care, in cele din urma, urmeaza sa fie raspandita prin institut.

Dupa ce a fost hartuit pentru acest fapt si dupa ce a cazut in cea mai profunda disperare, Ben incearca sa-si ia viata. In acest fel, se arata una dintre consecintele pe care le poate provoca bullying -ul , in care sinuciderea devine un rezultat fatal pentru multe persoane care sufera de acest tip de situatie.

3. Pay It Forward

In cadrul filmelor despre bullying , regizoarea Mimi Leder ne prezinta o alta imagine a acestui flagel social: frica. Trevor este un tanar student care promoveaza o idee care, fara indoiala, poate ajuta la schimbarea societatii; cu toate acestea, el vede cum un coleg de clasa este agresat fara a fi luate masuri.

Ce este prezentat in intriga filmului? Practic, teama de a descoperi situatia din cauza eventualelor represalii care ar putea urma. Acest lucru este foarte frecvent in salile de liceu. Colegii de clasa vad tot ce se intampla, ei sunt asa-zisii martori ai agresiunii , dar nimeni nu indrazneste sa faca pasul pentru a o denunta . In schimb, acest film ii incurajeaza pe tineri sa descopere orice situatie de hartuire ca masura si solutie a problemei.

5. Wonder

Stephen Chbosky ne pune pe ganduri cu un film care face sa se bucure cu adevarat publicul. Se propune o alta perspectiva a bullying-ului la un elev care sufera de o deformare faciala. El devine in centrul atentiei si incepe tachinarea, lucru care afecteaza fara indoiala un nivel emotional.

Totusi, abordarea istoriei ne conduce la conceptele de depasire si integrare. Din filmele despre bullying ni se arata ideea ca toata lumea merita sa fie respectata si sa nu fie tachinata de colegii de clasa. In acest sens, protagonistul poreclit Auggie isi atinge obiectivele si este bine acceptat de semenii sai.