Oameni care au disparut misterios

Lista barbatilor si femeilor de-a lungul istoriei lumii care au disparut in circumstante misterioase sau necunoscute. Lista include disparitiile tuturor tipurilor de indivizi care au disparut in diferite perioade ale istoriei umane, inclusiv exploratori, monarhi si lideri, colonisti, filozofi si ganditori, oameni de stiinta, haiduci si autori. Aviator Amelia Earhart este probabil cea mai faimoasa incluziune din Istoria SUA, iar regele Angliei Edward al V-lea poate fi printre cele mai semnificative cazuri din punct de vedere al politicii mondiale.

Acesti oameni care au disparut prezinta in mod misterios unele dintre cele mai interesante puzzle-uri istorice din jur, mai ales atunci cand disparitiile lor inexplicabile raman deschise ani de zile. Disparitiile misterioase pot varia de la presupuse asasinate politice la cazuri in care cineva iese intr-o barca, pentru a nu mai fi auzit. Indiferent de circumstante, sunt intotdeauna fascinante si adesea tragice.

Amelia Earhart

Amelia Earhart a disparut in 1937 in timpul unei incercari de a face un zbor in jurul lumii. Dupa ce a devenit prima femeie care a finalizat un zbor solo peste Oceanul Atlantic in 1932, Earhart a facut un turneu in SUA intr-un circuit de prelegeri, incercand sa imputerniceasca alte femei sa urmeze aviatia asa cum a facut-o ea.

In 1937, renumitul aviator s-a angajat de doua ori in incercarea de a finaliza un zbor de 29.000 de mile in jurul lumii. Traseul de la vest la est, care a inceput in Oakland, California, l-ar vedea pe Earhart traversand 22.000 de mile pana la Lae, Noua Guinee. In ultima portiune a zborului peste Pacific, Earhart si navigatorul Fred Noonan au pierdut comunicarea si nu au mai fost vazuti niciodata.

Jacob Wetterling

A disparut in 1989.

ACTUALIZARE:  In august 2016, Danny Heinrich, care a fost arestat sub acuzatii de pornografie infantila, a recunoscut ca l-a rapit si ucis pe Jacob Wetterling in 1989. A condus politia la cadavru, care a fost ingropat intr-un camp din centrul Minnesota. De asemenea, a oferit detalii despre ultimele ore ale baiatului.

Heinrich, purtand o masca si manuind un revolver, l-a rapit pe Jacob pe un drum langa casa lui. Inspaimantat, baiatul a intrebat: ,,Ce am gresit?” Heinrich l-a agresat sexual pe Jacob pe un camp, in timp ce baiatul a plans si a spus ca ii este frig si vrea sa plece acasa.

Dupa atac, Heinrich l-a ucis pe Jacob, l-a ingropat pe copilul de 11 ani cu o lopata furata si si-a aruncat pantofii intr-un corp de apa din apropiere. In urmatorii 27 de ani, parintii lui Jacob, Patty si Jerry Wetterling, au cautat indicii cu privire la locul si soarta fiului lor.

Vorbind public dupa marturisirea lui Heinrich, Patty Wetterling a spus: ,,Vreau sa spun lui Jacob, imi pare atat de rau. Este incredibil de dureros sa-i cunoastem ultimele zile, ultimele ore, ultimele minute … Pentru noi, Jacob a fost in viata pana cand l-am gasit Trebuie sa ne vindecam. „

Madeleine McCann

Madeleine McCann a disparut in Portugalia in timpul unei vacante de familie din Marea Britanie in 2007. Fetita mica, blonda, se afla intr-o camera de hotel cu fratii ei, la doar 200 de metri distanta de un restaurant in care parintii ei luau masa cand mama ei a descoperit ca lipseste.

Familia a cazut sub un control intens cand politia portugheza a concluzionat in mod fals ca fata a fost ucisa in camera. Madeleine ramane disparuta pana in prezent.

Madeleine Beth McCann a disparut in seara zilei de 3 mai 2007 din patul sau intr-un apartament de vacanta din Praia da Luz, o statiune din regiunea Algarve din Portugalia, provocand ceea ce un ziar a numit ,,cel mai raportat caz de persoana disparuta din istoria moderna. ” Madeleine se afla in vacanta din Marea Britanie alaturi de parintii ei, Kate si Gerry McCann, fratii ei mai mici gemeni si un grup de prieteni de familie si copiii lor. Ea si gemenii fusesera lasati adormiti la 20:30 in apartamentul de la parter, in timp ce McCann si prietenii luau masa intr-un restaurant la 50 de metri distanta. Parintii au verificat copiii toata seara, pana cand mama Madeleinei a descoperit ca dispare la 22:00. La inceput …   mai multe

Jimmy Hoffa

Jimmy Hoffa a fost un puternic lider al Uniunii care a ocupat functia de presedinte al Fratiei Internationale a Teamsterilor din 1958-1971. Hoffa avea legaturi puternice cu crima organizata si se stia ca participase la o intalnire cu doi lideri de mafie la un restaurant din Detroit cand a disparut in 1975.

Natalee Holloway

In timp ce era in vacanta in Aruba pentru a-si sarbatori absolvirea liceului, Natalee Holloway a disparut cu ceva timp inainte de a fi pornita in calatoria sa de intoarcere in SUA. Trei barbati locali, Joran van der Sloot si Deepak si Satish Kalpoe, au fost vazuti ultima data cu tanara dimineata devreme, pe 30 mai 2005, parasind un bar. In timp ce barbatii au fost toti arestati in mai multe ocazii, nu au fost niciodata arestate in acest caz.

Ambrose Bierce

Un jurnalist si autor remarcabil, Ambrose Bierce a disparut in timp ce calatorea cu trupele rebele pentru a dobandi cunostinte directe despre Revolutia mexicana din 1914.

Ambrose Gwinnett Bierce (24 iunie 1842 – circa 1914) a fost un scriitor de nuvele american, jurnalist, poet si veteran al razboiului civil. Cartea lui Bierce The Devil’s Dictionary a fost numita una dintre ,,Cele mai mari 100 de capodopere ale literaturii americane” de catre Administratia Revolutiei Bicentenare a Revolutiei Americane. Povestea sa ,,An Occurrence at Owl Creek Bridge” a fost descrisa drept ,,una dintre cele mai faimoase si frecvent antologizate povesti din literatura americana”; si cartea sa Tales of Soldiers and Civilians (publicata si ca In the Midst of Life) a fost numita de Grolier Club drept una dintre cele mai influente 100 de carti americane tiparite inainte de 1900. Un scriitor prolific si versatil, Bierce a fost considerat unul … .   mai mult

Glenn Miller

Popular pe scena trupelor mari din SUA, Glenn Miller s-a alaturat armatei in 1942 pentru a sprijini efortul de razboi prin crearea unei trupe de armata modernizate. Capitanul Miller circula cu avionul cu un singur motor din Marea Britanie catre Paris, Franta, cand avionul sau a disparut in 1944 peste Canalul Manecii.

Sean Flynn

Sean Flynn, singurul copil al actorului Errol Flynn si Lili Damita, a disparut in timpul sarcinii pentru revista Time din Cambodgia in 1970. El si Dana Stone, care raportau pentru CBS News, au fost capturati de gherilele comuniste si nu au mai fost vazuti.

DB Cooper

Autorul singurului caz nerezolvat de piraterie aeriana din istoria SUA, DB Cooper a deturnat un Boeing 727 pe ruta din Portland, OR catre Seattle, WA, in 1971. El a indicat unei insotitoare de bord la bord ca avea o bomba in servieta si a cerut o rascumparare de 200.000 dolari sa fie platita atunci cand aeronava a aterizat in Seattle. Cererile lui Cooper au fost indeplinite si, dupa ce au eliberat pasagerii si cea mai mare parte a echipajului, avionul a fost reincarcat si a pornit spre Mexic (cu o oprire planificata de realimentare in Reno, NV).

La mai putin de o jumatate de ora in zbor, echipajul, caruia i s-a ordonat sa se adune in cabina, a observat ca o usa a fost deschisa in cabina din spate si ca scarile din spate au fost desfasurate. Se presupune ca Cooper a parasutat din avion in timp ce era in miscare si nu a mai fost vazut niciodata.