Diferenta dintre un curs de programare si un mentorat IT

Programarea este un domeniu in plina expansiune, iar cererea pe piata muncii este direct proportionala cu dezvoltarea. Din acest motiv, atentia multor persoane se indreapta spre o cariera in IT. In consecinta, nevoia de specialisti in domeniu a condus la aparitia a numeroase cursuri de programare, care promit a fi startul in cariera ta ca programator.

Oferta mare de cursuri ar trebui sa fie garantia succesului, insa ajunge sa fie bulversanta pentru un incepator, care nu a mai avut tangente cu informatica. Si, atunci, ajungi sa te intrebi cum stii ca ai facut alegerea potrivita. Un prim indiciu in acest sens esti chiar tu in functie de: experienta, disponibilitate si program.

O alternativa a clasicelor cursuri o reprezinta un mentorat IT – program unic de invatare, fondat de Petru Trimbitas, in urma experientei dobandite in cadrul companiilor Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii.

Mentoratul IT este alegerea ideala mai ales daca nu mai esti atras de ideea de scoala si nici programul nu iti permite deplasari si prezenta la ore prestabilite.

Iata 5 diferente intre un curs si un mentorat IT:

·abordare – acest mentorat IT gandit de tanarul clujean propune o abordare unica pe piata din Romania. Acest program de invatare este orientat catre dezvoltare bilaterala (viata profesionala & personala). Din acest motiv, programul de invatare este condus de mentori, in colaborare cu coahi si experti in dezvoltare personala. Mentorii te vor ajuta sa inveti sa scrii cod curat si corect inca de la prima logare, iar coachii te vor ajuta sa descoperi strategii de gestionare a gandurilor si emotiilor negative, de auto-motivare. Totodata, coach-ii te vor ajuta sa iti stabilesti o igiena a somnului sanatoasa, o dieta echilibrata si sa constientizezi ce influenta importanta are viata personala asupra succesului profesional;

·organizare – spre deosebire de clasicele cursuri IT, programul de mentorat IT este organizat in 3 pasi: notiuni teoretice, rezolvare de probleme si scriere de cod;

·obiective – mentorii si coach-ii te vor ajuta sa-ti stabilesti obiective clare si te vor insoti pe drumul pe care trebuie sa-l strabati pentru atingerea acestora. Obiectivul final, unic pe piata de cursuri de programare din Romania, este angajarea, nu doar finalizarea programului. Astfel, mentorii iti sunt alaturi nu doar pentru parcurgerea problemelor de pe platforma, ci te vor ghida si in scrierea propriei aplicatii sau in crearea portofoliului personal de proiecte. De asemenea, acestia iti vor sta alaturi si in etapa de interviu si te vor ajuta sa iti rafinezi abilitatile soft skills si tehnice, astfel incat sa treci cu brio aceasta etapa si sa bifezi primul tau job ca programator;

·experienta – acest mentorat IT este flexibil si poate fi adaptat nivelului de experienta al fiecarui doritor. In consecinta, poti accesa programul si daca iti doresti a invata programare de la 0 si daca ai deja ceva cunostinte in domeniu. Problemele de pe platforma sunt accesibile si, totodata, provocatoare pentru toti cursantii, adaptate nivelului lor de cunostinte;

·timp – spre deosebire de clasicele cursuri de programare, programul dezvoltat de Petru Trimbitas poate fi accesat oricand, de oriunde. Astfel, vei putea sa iti alegi singur cand, de unde, cum si cat doresti sa inveti. Cu toate ca vei invata independent de ceilalti cursanti, nu vei fi niciodata singur. Mentorii iti vor fi alaturi la fiecare pas si te vor insoti in acest proces.

Nu ezita si convinge-te! Programeaza chiar acum o sedinta de consultanta si fa primul pas in cariera ta de programator! Anul bun se cunoaste de la inceput!