7 vedete ale caror stramosi au facut istorie

Ce au in comun Tilda Swinton, Christopher Plummer si King Princess? Toti sunt vedete cu stramosi celebri.

Toate celebritatile de pe aceasta lista nu au legatura indepartata cu figuri istorice notabile – acesti indivizi pot pretinde de fapt descendenta directa de la cel putin un stramos semnificativ din punct de vedere istoric. Stramosii celebritatilor includ membrii familiei, politicienilor si artistilor – cu alte cuvinte, oameni realizati care sunt cunoscuti in afara contextului celebrului lor descendent.

Indiferent daca au aparut intr-o emisiune de genealogie – cum ar fi Findings Your Roots de la PBS  ,  African American Lives sau BBC-ul  Who Do You Think You Are?  – sau au crescut auzind despre stramosii lor celebri, acesti actori, muzicieni si personalitati apreciaza mediile lor istorice.

Bunica lui Helena Bonham Carter a fost una dintre cele mai cautate de Hitler

Helena Bonham Carter se poate lauda ca arborele sau genealogic include un prim-ministru britanic: strabunicul ei a fost Herbert Henry Asquith , care a condus Parlamentul intre 1908 si 1916.

Fiica lui Asquith – si bunica paterna a lui Bonham Carter – Violet Bonham Carter a dus o viata la fel de convingatoare . Angajata politic, Violet s-a opus cresterii fascismului in anii 1930 atat de acerba incat a ajuns in asa-numita ,, carte neagra ” a lui Hitler a britanicilor antifascisti pe care dorea sa-l aresteze.

Cand Helena Bonham Carter a participat la o serie de genealogie britanica pentru a afla mai multe despre Violet Bonham Carter si ceilalti bunicii ei, ea a indemnat : ,,Simt ca fiecare tanar ar trebui sa mearga si sa-si intervieveze bunicii”.

Tilda Swinton este dintr-una dintre cele mai vechi familii din Scotia

Arborele genealogic al lui Tilda Swinton se intinde de-a lungul unui mileniu in Anglia si Scotia – radacinile sale nobile ale familiei sunt ancorate in anii 800 . Dupa cum a explicat intr-un interviu acordat The Guardian  in 2003, „Toate familiile sunt batrane. Doar ca ale mele au trait in acelasi loc de mult timp si s-au intamplat sa scrie lucruri”.

Printre stramosii distinsi ai lui Swinton  se numara Robert Bruce, un monarh medieval. El a  sustinut independenta Scotiei fata de incalcarea engleza si a devenit rege al Scotiei in 1306.

Desi mai multe filme – precum Outlaw King  si Braveheart  – l-au prezentat pe stramosul ei, Swinton nu a aparut in niciunul dintre ele.

Rashida Jones este descendenta atat a unui rege englez, cat si a unui patriot american

Actorul Rashida Jones revendica descendenta imigrantilor din secolul al XX-lea din partea mamei sale Peggy Lipton si o linie de regalitate americana si europeana prin intermediul tatalui ei Quincy Jones. Quincy Jones a participat la PBS’s African American Lives  pentru a afla mai multe despre mostenirea sa. El a descoperit ca majoritatea stramosilor sai pot fi urmariti in Africa, dar aproximativ 34% din ADN-ul sau  provine din Europa.

Printre stramosii lui Rashida Jones prin tatal ei se numara Edward I si Betty Washington Lewis . Edward I al Angliei – poreclit ,, Ciocanul scotienilor ” pentru incercarile sale de a prelua Scotia – este creditat cu regularizarea Parlamentului englez . Betty Washington Lewis a fost sora lui George Washington si un avocat al independentei americane.

Rose Leslie a crescut intr-un castel scotian din secolul al XVI-lea

Multi copii viseaza sa locuiasca intr-un castel – dar actorul Rose Leslie a trebuit sa o faca. Downton Abbey  si  Game of Thrones  stele a crescut la Castelul Lickleyhead , de origine scotiana 16-lea al familiei sale.

Atat prin tatal ei – care este seful Clanului Leslie – cat si mama, Leslie revendica personaje istorice semnificative ca rude. La fel ca sotul ei Kit Harington, Rose Leslie il considera pe  regele Carol al II-lea  ca stramos.

Charles, un iubitor de teatru, a permis indirect cariera lui Leslie: in timpul domniei lui Charles, incepand cu anii 1660, a devenit legal ca femeile sa actioneze profesional .

Harry Lloyd este stra-stra-stra-nepotul al lui Charles Dickens

Actorul din Jocul Tronurilor  , Harry Lloyd, pretinde ca este stramosul  lui Charles Dickens . Numele de familie al mamei lui Lloyd era Dickens inainte de casatorie si sustine descendenta de la Sir Henry Fielding Dickens, fiul lui Charles si avocat de succes  la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.

Charles Dickens este venerat ca unul dintre cei mai iubiti scriitori din toate timpurile. In calitate de  celebritate  si cel mai bine vandut autor, Dickens si-a folosit romanele pentru a face lumina asupra saraciei  si a altor conditii sociale din secolul al XIX-lea.

Mama lui Anderson Cooper a fost o Vanderbilt

Fiind creatorul de moda Gloria Vanderbilt , Anderson Cooper face parte dintr-una dintre cele mai cunoscute familii din America: Vanderbilts.

Prin mama sa, Cooper este stra-stra-stra-stranepot al lui Cornelius ,,Commodore” Vanderbilt, magnatul transportatorului si magnatul cailor ferate. Cand a trecut Vanderbilt in 1877, el construise una dintre cele mai mari – si cele mai profitabile – retele de transport maritim din tara si acumulase aproximativ 100 de milioane de dolari .

Descendentii lui Cornelius Vanderbilt au risipit bogatia familiei prin cheltuieli evidente, inclusiv constructia de pietre arhitecturale precum The Breakers  in Newport, Rhode Island si Biltmore Estate in Carolina de Nord.

Stramosii regelui printesei l-au detinut pe Macy si au pierit pe ,,Titanic”

Nascuta Mikaela Straus, artista de performanta King Princess are radacini adanci in orasul natal din New York. De fapt, ea poate pretinde ca stramos proprietarul unuia dintre cele mai recunoscute magazine ale orasului: Isidor Straus, stra-strabunicul ei, a cumparat Macy’s la sfarsitul anilor 1800 si a servit si ca reprezentant al New York-ului la Congres.

Isidor Straus nu este amintit doar pentru antreprenoriat sau pentru serviciul public. El si sotia sa Ida au fost printre victimele RMS  Titanic in 1912. Cand a vorbit despre soarta stra-strabunicilor ei, printesa a spus : ,,Acei prosti au murit. Este atat de istoric in acest moment, incat nu exista traume”.