Pasi pentru a cunoaste noi oameni

Sa iti faci noi prieteni poate fi anevoios mai ales cand te muti in alt oras sau ai alt motiv pentru care nu ai prieteni. Sa iti faci noi prieteni poate fi simplu pentru alti oameni, dar pentru altii trebuie multe eforturi. Iata cateva sugestii:

Sa faci lucruri noi

Incearca sa iti cunosti vecinii, colegii, sa te inscrii la un curs de dans sau orice cursuri iti doresti.Un nou curs sau un proiect iti va aduce automat sansa de a invata si de a conversa cu altii.Implica-te intr-o activitate unde te poti integra intr-un grup sau o asociatie. Poti face voluntariat la anumite organizatii non-guvernamentale.

Cunoaste oameni in fiecare zi – creeaza o rutina

Sa iti faci prieteni sau sa cunosti oameni nu e asa de complicat. Poti cunoaste oameni daca schimbi cateva lucruri in rutina ta zilnica. De exemplu: in loc sa conduci masina pana la serviciu, poti sa iei autobuzul, tramvaiul sau metroul. Atunci cand iti bei cafeaua de dimineata la cafeneaua ta preferata, atunci cand mananci la KFC, MacDonalds sau alte locuri unde poti manca fastfood. Daca ai un catel sau o pisica te poti imprieteni cu alti detinatori de animale, chiar la veterinar. Poti avea discutii scurte cu diferiti oameni in orice situatie. Atunci cand stai la rand poti sa intri in discutii minore cu cineva care asteapta langa tine. Fii politicos, observa lucruri despre oameni, foloseste de lucruri care ar putea fi comune.

La sala de gimnastica

Da majoritatea isi fac programul si pleaca. Daca vrei sa cunosti fete frumoase aici, este un loc bun pentru asta. Incepe sa iei ore de gimnastica sau sport. Sau poti alerga si sa te plimbi prin cartier. Ai sanse mari sa cunosti alte persoane pasionate de sport

In timp ce calatoresti

Sunt siteuri si organizatii care te ajuta sa intri in contact cu altii. Este minunat ce poate face internetul in ultimii ani cand vine vorba de prietenie. Sunt grupuri pe internet in functie de hobby. Alege un hobby si integreaza-te intr-un grup.

Un club de carte

Daca esti introvertit ai si tu o sansa sa cunosti oameni. Daca iti place sa citesti, este un mod bun de a te imprieteni cu noi oameni. Poti sa te alaturi unui grup de carte. Poti discuta despre literature si autori. Ai ocazia sa intalnesti o varietate de oameni. Pe langa asta inveti sa alegi cartile care sunt pe gustul tau sau te poate surpride felul ca poti citi si alte genuri de carti.

Sa imprietenesti cu colegii la munca

Poti deveni prieten cu colegii dupa programul de munca. Este usor sa cunosti pe cineva cu care petreci 8 ore pe zi. Intalnesti colegii chiar si in timpul liber sau la diferite ocazii. Fie ca ai colegi de sex feminin sau masculin, tot poti stabili o legatura cu ei si in afara programului de munca. Se mai intampla sa lucrati si peste program, astfel puteti manca impreuna, puteti petrece pauzele impreuna.

Sa reinviezi o prietenie veche

Daca tot vine vorba de prietenie, de ce sa nu cauti prietenii din trecut. Poti invata multe despre comunicare si discutii in contradictoriu. Dar poti decide daca unul sau doi prieteni vechi merita atentia ta.  Prietenia nu se termina intotdeauna in mod negativ. Pur si simplu fiecare merge pe drumul lui sau nu mai e nimic in comun cu ei. Asta se poate schimba si viata prietenilor tai se schimba.

Cunoaste prieteni prin websiteuri

Internetul te ajuta sa intri in contact cu oameni si multi dintre ei pot deveni prieteni la un moment dat. Multi dintre noi au petrecut mult timp in fata calculatorului si mi se pare normal sa cunosti oameni in acest mod. Chiar daca nu imediat, prieteniile evolueaza in relatii puternice. Astfel poti sa te bazezi pe oamenii cunoscuti de pe internet si poti discuta cu ei oricand.