Iata cele mai ciudate alergii!

Organismul uman poate fi alergic la aproape tot ce se regaseste in jurul nostru. Iata care sunt cele mai ciudate alergii!

Alergia la soare

Denumita si “Boala vampirilor”, alergia la soare este o boala genetica extrem de rara, care poate duce la paralizie sau psihoza. Cei care sufera de aceasta boala nu se pot expune deloc la razele solare, iesind acoperiti din casa (atunci cand razele solare le ating pielea, acestia capata arsuri).

Alergie la sport

Ai putea crede ca nu exista asa ceva, si ca aceasta alergie a fost “inventata” de oamenii prea lenesi sa faca miscare. Ei bine, iata ca aceasta alergie este cat se poate de reala, dar si foarte rara. Cei care sufera de aceasta alergie si fac activitate fizica pot suferi de urticarie, ameteli sau chiar soc anafilactic.

Cercetatorii inca nu stiu ce anume declanseaza aceasta alergie, insa au observat ca pacientii care sufera de alergie la sport sufera si de o alergie alimentara. Astfel, consumul anumitor alergeni inainte de ora de sport poate agrava reactia alergica.

Alergia la apa

Inca o alergie foarte rara este cea la apa, care cauzeaza o multime de neplaceri celor care sufera de aceasta. Astfel, pacientii cu alergie la apa au dureri de cap, urticarie si pete rosii pe piele atunci cand intra in contact cu apa. Chiar si propriile lacrimi sau transpiratia proprie poate declansa reactia alergica.

Alergia la pantofi

De fapt, vorbim aici de alergi la diferite produse folosite in confectionarea pantofilor: piele naturala sau sintetica, substantele de lipit sau rasina. Toate acestea pot declansa mancarimi serioase ale pielii si eruptii cutanate.