Curiozitati pe care cu siguranta nu le stiai despre Han Solo in Star Wars

Imaginarul Razboiului Stelelor este plin de personaje indraznete, urate sau iubite de toti fanii. De la raufacatori emblematici, care sunt o parte fundamentala a istoriei filmului, cum ar fi Darth Vader, pana la eroine care nu au nevoie de nimeni sa-i salveze, precum Printesa Leia. 

Toate personajele trilogiei originale Star Wars ocupa un loc special in inimile fanilor sagai create de George Lucas in 1977. Dar Han Solo este probabil unul dintre acele personaje a caror carisma este putin peste celelalte. Acest contrabandist interpretat de Harrison Ford ne-a facut sa vibram, sa ne temem, sa radem si sa iubim asa cum au reusit putine personaje din Razboiul Stelelor. Astazi, la Hobby Consoles, trecem in revista cateva curiozitati Han Solo de care multi fani inca nu sunt constienti.

Un actor nascut pentru rol

Vorbeste despre Han Solo cand vorbesti despre Harrison Ford. Acesta este ceva care a fost clar clar cu Han Solo: A Star Wars Story. Oricat de mult a incercat Alden Ehrenreich sa imite rolul legendar al lui Harrison Ford in filmul spin-off Razboiul Stelelor, nu a reusit sa atinga nivelurile de carisma pe care le are actorul original in jurul personajului. Interesant, datorita regizorului Francis Ford Coppola, Harrison Ford a audiat pentru Han Solo.

Date de alta en Disney+

Disney + continua sa lanseze stiri, cum ar fi canalul sau STAR. Daca va inscrieti pentru abonamentul anual, veti economisi echivalentul a doua luni fata de abonamentul lunar.

Ford a coincis cu Coppola in filmul Apocalypse Now, iar regizorul l-a recomandat prietenului sau George Lucas, care i-a oferit o oportunitate de casting cu mult inainte ca Razboiul Stelelor sa devina extraordinara masina de a face bani si sa genereze controversata astazi. De asemenea, merita remarcat faptul ca actori de renume precum Al Pacino au fost aproape de a deveni Han Solo inainte ca Harrison Ford sa preia rolul.

O poveste Star Wars cu multe schimbari

Desi, astazi, ne-ar fi imposibil sa ne imaginam Han Solo in alt fel. Initial nu avea sa fie asa cum ne amintim. De exemplu, o versiune timpurie a lui Han Solo il prezenta ca un extraterestru cu pielea verde. Ceva care, tinand cont de anul de productie al Star Wars Episode IV: O noua speranta, ar fi scazut o parte din carisma pe care i-a oferit-o in cele din urma interpretarea lui Harrison Ford.

In ciuda eforturilor lui George Lucas de a ascunde realitatea. Fanii de multa vreme Razboiul Stelelor isi vor aminti de discutia de lunga durata din jurul scenei cantinei Mos Eisley dintre Han si Greedo, unde, dupa ce a fost supus reeditarii, vanatorul de recompense il impusca pe Han inainte de a fi impuscat sub masa. Cu toate acestea, versiunea originala, neindulcita a scenei il arata pe Han tragand primul. Este un supravietuitor, nu este prost.

A existat o scurta incercare a lui George Lucas de a-l face pe Han Solo sa apara in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, dar in cele din urma a esuat. Avand in vedere aparitia lui Chewbacca in film si cat de irelevant este el, ar putea fi o idee buna sa nu-l avem pe Han bun in film.

Viata contrabandistului

Faima sau infamia lui Han Solo in galaxia Razboiul Stelelor este binecunoscuta tuturor. Este un barbat care a lucrat pentru Jabba the Hutt pentru o lunga perioada de timp ca contrabandist, fiind, de fapt, unul dintre cei mai buni oameni ai sai in aceasta problema. De fapt, este ceva ce ne este dat sa intelegem in Star Wars. Daca Han ar fi fost mai putin de incredere in acel moment, Jabba probabil ca nu i-ar fi dat atat de multa bobine inainte de a trimite cei mai mortali vanatori de recompense dupa Han Solo.

Cu totii ne amintim de celebrul dialog din Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, unde Han si Leia isi iau ramas bun inainte de a-l pune pe Han in carbonit. „Te iubesc” , „Stiu” . Acest dialog nu a fost conceput astfel in scenariul filmului. Han ar fi trebuit sa raspunda cu „Si eu te iubesc” sau „Si te iubesc” . Totusi, acel „Stiu” a iesit spontan, uimindu-i pe cei prezenti si devenind una dintre cele mai cunoscute fraze din intreaga saga.

O viata grea, pe care nu o vom uita niciodata

Han Solo exemplifica viata contrabandistului din Razboiul Stelelor. Han a fost abandonat de tatal sau pe Corellia si a crescut pe strazile planetei constructoare de nave. Intotdeauna si-a dorit sa fie pilot, dar viata joasa era mijlocul lui de a supravietui. El s-a prefacut chiar ca este casatorit cu o alta femeie pentru a modela un jaf. S-a casatorit cu Printesa Leia la scurt timp dupa Batalia de la Endor, in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi, desi momentul lor de pace a durat cativa ani, de cand plecarea lui Ben Solo a separat cuplul candva fericit.

Inainte sa reintalneasca conflictele galactice, Han a condus un campionat de curse cu nave stelare cunoscut sub numele de Fiver Sabres, unde a continuat sa-si demonstreze abilitatile de pilot. Restul, dupa cum se spune, este istorie. Sfarsitul personajului lui Han Solo din episodul VII din Star Wars: The Force Awakens este unul dintre cele mai controversate din saga, desi raspunde unei cereri exprese a lui Harrison Ford.

Ce iti place cel mai mult la Han Solo ca personaj? Iti imaginezi personajul intr-un mod diferit decat cel pe care l-am cunoscut datorita lui Harrison Ford?