Exercitii simple ce te ajuta sa scapi de picioarele umflate

Marea majoritate a femeilor se plang de dureri ale picioarelor si de umflarea acestora. Acest lucru poate fi cauzat de alimentatia necorespunzatoare, excesul de sare pe care corpul il retine, statul in picioare ore indelungate sau chiar statul pe scaun la birou.

Noi iti recomandam cateva exercitii simple care te vor ajuta sa scapi rapid de picioarele umflate si pe care le poti incerca in confortul propriei locuinte!

Bicicleta in aer

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te asezi culcata pe spate, tinand mainile sub ceafa sau pe langa corp. Trebuie sa intinzi alternativ cate un picior, timp in care celalalt este ridicat la piept. Poti ridica si spatele, incercand sa atingi cu cotul stang genunchiul drept si invers. Este indicat sa faci cate 5 serii a cate 8 repetari pentru fiecare picior. Acest exercitiu relativ simplu iti ofera senzatia de picioare mai usoare si un abdomen bine lucrat.

Fandarile te scapa de picioarele umflate

Tot ce este nevoie sa faci este sa stai in pozitie deapta, cu mainile pe langa corp si sa pasesti in fata intai cu unul din picioare, apoi cu celalalt. Indoaie-l astfel incat intre gamba si coapsa se se formeze un unghi de 90 de grade. Se recomanda sa faci cate 5 serii a cate 10 repetari pentru fiecare picior. Rezultatele se vor vedea rapid, picioarele tale nu vor mai fi umflate si iti vei tonifia corpul.

Fa cerculete cu varfurile in aer

Este nevoie sa te asezi culcata pe spate pe o saltea de gimnastica sau pr si simplu pe iarba in parc. Trebuie sa ridici ambele picioare la 90 de grade si sa desenezi cerculete imaginare cu varfurile. Poi face acest exercitiu atat cu ambele pcioare, cat si alternand. Spre final, apleaca-te in fata si incearca sa iti cuprinzi gambele cu mainile atat cat iti permite flexibilitatea si mentine pozitia timp de 10 secunde.

Ridicarile pe varfuri te scapa de picioarele umflate

Tot ce trebuie sa faci este sa stai in picioare, in postura dreapta si sa te inalti pe varfuri de 15 ori, iar dupa cateva secunde de relaxare sa repeti exercitiul de 3 ori. Pentru rezultate mai rapide, incearca sa te inalti cat mai mult pe varfuri, avand gambele incordate puternic.