Limba germană pentru copii și adulți – Învață și tu germana!

Nu este un secret că învățarea unei limbi străine sporește calitatea vieții personale și profesionale prin multitudinea oportunităților deschise. Indiferent dacă ești adult sau copil, niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a aduce o schimbare în viața ta! 

Limba germană este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeană, ocupând locul 10 în lume în topul celor mai vorbite limbi. Și în România, numărul vorbitorilor de germană crește de la an la an, ca urmare a influenței Germaniei ca putere economică.

Reprezentativă pentru mediul germanofon din România și pentru educația în limba germană este Asociația Gutenberg, care a luat naștere în anul 2009,dezvoltând mai apoi peste 160 de proiecteși programe educaționale. În prezent este cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România.

Odată cu trecerea anilor a crescut nu doar numărul membrilor, participanților și al colaboratorilor, ci și interesul și cererea pentru oportunități de formare și dezvoltare profesională. Astfel s-au dezvoltat diverse programe educaționale, caracterizate prin două elemente comune: limba germană și educația non-formală.

Aceste programe au la bază două inițiative de tip start-up, care oferă cursuri pentru toate vârstele și nivelurile lingvistice, după cum urmează:

Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană?

Ce înseamnă pentru tinerii din Comunitatea Gutenberg limba germană? Dincolo de oportunitățile de învățare și formare, noi înțelegem prin limba germană și comunitate, proiecte de tineret, tabere educaționale și oameni implicați, precum și educație non-formală și deschidere către alte mentalități.

Când vine vorba de limba germană, cu toții ne gândim la un cuvânt-cheie: oportunități.

Pentru adulți, limba germană reprezintă un atu în carieră atât pe piața muncii din România, cât și pe cea din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția) sau chiar pe cea internațională. Germana te poate ajuta să îți dezvolți mai ușor o afacere, fiind una dintre cele mai importante limbi de comunicare în afaceri în UE. De asemenea, întrucât Germania este principalul partener comercial al României, cu peste 7.500 de companii active în țară, cunoașterea limbii germane îți poate crește șansele de angajare.

Prin învățarea limbii germane, copii auparte de beneficii imense la nivel personal: își îmbunătăţesc memoria, abilităţile cognitive, își consolidează capacitatea de soluţionare a problemelor și își dezvoltă personalitatea.

Limba germană pentru adulți: o investiție pe termen lung

Cum poți să înveți germana chiar din confortul propriei locuințe? Aici îți vine în ajutor Centrul Gutenberg, o inițiativă marca Gutenberg, prin care toți adulții care doresc să învețe limba germană pot accesa cursuri online cu profesor, precum și diverse resurse educaționale.

Oferta Centrului Gutenberg constă în cursuri clasice, care se ghidează după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, dar și cursuri conversaționale, o metodă diferită de a exersa limba germană cu un vorbitor nativ.

De ce cursuri online? Iată câteva avantaje care i-au convins pe cei 400+ cursanți absolvenți:în mediul online costurile unui curs sunt mai scăzute, iar sesiunile mai interactive. Dacă nu ești sigur că această metodă de predare ți se potrivește, poți participa la un curs demonstrativ de germană și testa gratuit educația online.

Limba germană pentru copii: baza unui viitor strălucit

Pentru cei mici, învățarea limbii germane poate fi un pas important în dezvoltarea personală. Copii care își doresc să învețe această limbă o pot face printr-o experiență educațională calitativă la Centrul Didacto, o inițiativă marca Gutenberg. Ce își propune Didacto? Să crească generații de copii încrezători, care vor ajunge acolo unde își propun.

Didacto oferă atât activități online, cât și offline. În mediul online organizează cursuri și ateliere conversaționale de limba germană pentru copii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

Cei interesați de modul de desfășurare al cursurilor, dinamica grupului sau metodele de predare pot participa gratuit la o sesiune demonstrativă. 

Pentru cei care preferă activitățile offline, organizăm tabere de vară și iarnă cu tematici diverse, în Cluj-Napoca sau la munte.

Vă așteptăm la programele Gutenberg, accesând site-urile noastre, să învățăm limba germană împreună!