Tesla amendata in Norvegia pentru probleme legate de baterie

Un tribunal din Norvegia a amendat Tesla dupa ce o actualizare de software emisa in 2019 a incetinit viteza de incarcare a bateriei si a afectat numarul de mile pe care unele dintre vehiculele sale le-ar putea parcurge intre incarcari. Cazul a fost adus de 30 de clienti, relateaza platforma de stiri norvegiana Nettavisen.

Amenda se ridica la 136.000 de coroane norvegiene (11.500 GBP) pentru fiecare reclamant. Tesla nu a raspuns, a spus Nettavisen, dar acum ar putea face apel.

Modificarea a afectat vehiculele Tesla Model S fabricate intre 2013 si 2015. Bateria implicata nu a mai fost fabricata din 2016.

In ciuda faptului ca a fost conceput pentru a ,,proteja” bateriile, actualizarea a redus atat autonomia, cat si a afectat viteza de incarcare a bateriilor la statiile de supraalimentare pentru unii proprietari Tesla, au sustinut reclamantii.

Un client, David Rasmussen, a declarat pentru site-ul web Electrek ca gama Tesla Model S a scazut de la 247 mile la 217 mile in termen de cinci saptamani de la descarcarea actualizarii.

In 2016, Tesla a incheiat acorduri extrajudiciare cu 126 de clienti din Norvegia, care au spus ca vehiculele lor nu se potrivesc cu revendicarile facute de firma in materialul sau de marketing, a raportat Reuters.