Respect intr-o relatie sanatoasa, cunoasteti semnele unui cuplu matur

Cum ar trebui sa fie o relatie de dragoste a unui cuplu sanatos? Respecta si fa-te respectat, acesta este inceputul unei relatii sanatoase. Respectul intr-o relatie sanatoasa apare spontan in orice imprejurare. Adica, pentru a exista respect, aceasta calitate trebuie sa fie un obicei dominant la ambii oameni.

Sunt intr-o relatie sanatoasa? Multe cupluri nu sunt constiente de nivelul de sanatate sau toxicitate in relatia lor amoroasa. Dar semnele unui cuplu matur si sanatos sunt clare.

Intr-o relatie matura, fericirea este reciproca, succesul este impartasit si amandoi se apreciaza reciproc.

Intr-o relatie sanatoasa exista respect in orice moment . Nu exista niciodata scuze pentru a ignora respectul. Fiecare relatie sanatoasa ar trebui sa faca fericite ambele parti. Cand esti cu partenerul tau, iubirea vietii tale, ar trebui sa te simti bine. Ce caracterizeaza o relatie sanatoasa?

— Se consulta cu respect ce va face fiecare sau unde urmeaza sa mearga

— Niciunul dintre ei, in niciun moment, nu incearca sa-si exercite controlul asupra celuilalt

— Au interese comune, dar nu exista nicio obligatie de a face nimic

— Cand se cearta, niciunul nu incearca sa-si impuna adevarul, ei vorbesc doar despre ceea ce simt. Accepta, tolereaza si cedeaza pana cand sunt de acord

— Se bucura de compania celuilalt, le place sa faca lucruri impreuna si separat

— Ambii se bucura de libertate cu prietenii si interesele lor individuale

Cum construieste respectul intr-o relatie de dragoste sanatoasa? Sunt mereu sinceri

Unul dintre elementele fundamentale ale unei relatii sanatoase este respectul reciproc. Celelalte caracteristici ale unei relatii sanatoase sunt comunicarea, increderea, acceptarea, iertarea si loialitatea. Pur si simplu sa-ti placa unul pe celalalt sau sa te iubesti unul pe celalalt nu este suficient pentru a construi o relatie romantica.

Intr-o relatie sanatoasa te respecti si te faci respectat. Iti impartasesti in mod spontan gandurile si sentimentele. Iti asculti cu atentie partenerul, observandu-i limbajul corpului. Ambii sunt interesati de gusturile celeilalte persoane. Ei comunica liber si entuziasmat, favorizand angajamentul si cunoasterea.

In relatiile sanatoase, fiecare isi pastreaza propria viata in afara relatiei.

Respectul modeleaza fiecare dintre caracteristicile unei relatii de intalnire sanatoase. Cu un angajament iubitor, familia, prietenii si gusturile personale nu se termina. Prin urmare, una dintre cheile pentru a avea o relatie sanatoasa este ca fiecare sa-si mentina propria viata in afara relatiei.

Ce inseamna respect intr-o relatie? Atractia iubitoare se intareste atunci cand fiecare se simte liber sa-si mentina propria viata, propriile interese. Ambele pastreaza si impartasesc stilul de viata care le-a permis sa se intalneasca. Familia, prietenii si hobby-urile au nevoie de timp in afara relatiei.

Cuplurile fericite pe termen lung rezolva dezacordurile cu dragoste si respect.

Intr-o relatie sanatoasa exista respect reciproc pentru nevoia celuilalt de a fi fericiti si de succes. Respectul reciproc nu este o impunere, mai degraba este sustinut de iubire. Cand respectul se pierde intr-o relatie, inseamna ca nu mai exista iubire. Cand atractia dispare, un dezacord este doar o scuza pentru a argumenta.

Cand exista dragoste, dezacordurile in film sau muzica nu fac decat sa mareasca atractia. In relatiile cuplurilor sanatoase, nici macar nu exista un acord cu privire la numarul de ori in care se pot suna sau se pot vedea. Dezacordul dintre doi oameni este firesc. Dar numai atunci cand exista dragoste isi rezolva dezacordurile cu respect.

Cand nu exista o relatie sanatoasa, nu exista respect, relatia devine nesanatoasa

Aflati daca relatia voastra este sanatoasa cu urmatoarele semne ale unei uniuni nesanatoase. Este important sa stii ce este o relatie sanatoasa sa stabilesti limite imediat ce lipsesti de respect si incepi un comportament toxic. Daca comportamentele toxice nu sunt oprite si cresc, relatia trebuie sa se incheie.

— Nu exista respect, traiesti sentimente de frica, stres si tristete. Accepti, dar nu te simti bine si cand esti langa el e tensiune.

— Te simti reprimat, te simti vinovat ca faci ceea ce iti place. Simti ca ei te controleaza. Nu te lasa sa petreci timp cu prietenii tai.

Te invinovateste pentru problemele lui. Te simti sufocat de un partener posesiv care te suna pentru ca nu isi poate controla gelozia.

— Vrea sa te comporti asa cum ii place. Treci dincolo de limite obligandu-te sa-i spui fiecare detaliu atunci cand iti ocupi spatiul.

— S-a ajuns la abuz verbal si fizic. Incearca sa te oblige sa faci sex cand nu vrei. El ameninta ca te raneste pe tine sau pe sine daca nu faci ce vrea el.

— El face o drama de fiecare data cand au dezacorduri. Arunca si sparge lucruri in timpul certurilor. Te santajeaza emotional.

Nimic din ceea ce spui sau faci nu este un motiv pentru a fi lipsit de respect

Una dintre cheile respectului intr-o relatie sanatoasa este intentionalitatea. Empatia este fundamentul unei relatii. Sa ne cunoastem este esential si pe care se bazeaza o relatie. Prin urmare, un dezacord nu inseamna a te certa si a-ti pierde respectul. Un dezacord este sa puneti mai mult interes in cunoasterea partenerului dvs.

Cand exista iubire, te straduiesti sa cunosti asemanarile si diferentele. Apreciezi sa ai alaturi acea persoana speciala si diferita. Dai mai multa importanta micilor detalii. Dar cand dragostea dispare, dezacordurile si diferentele devin scuze pentru lipsa de respect.

Ce poti face cand respectul dispare in relatia ta?

Una dintre caracteristicile unei relatii sanatoase este tolerarea si iertarea reciproca. Nimeni nu este liber sa faca o greseala, sa exagereze si sa piarda controlul. Nu exista scuze pentru abuz daca se intampla in mod repetat. Dar nu ar trebui sa-l permiti chiar daca se intampla ocazional confruntandu-l cu el de indata ce lucrurile s-au asezat.

Nu trebuie sa faci o drama. Pur si simplu exprima cum te simti si ce intelegi atunci cand el actioneaza in acest fel. Intreaba-l daca asta vrea sa comunice, daca asta vrea sa te faca sa simti. Puteti spune ceva de genul:

— Ma simt foarte rau cand ma insultati, nu suport, va rog sa nu o mai faceti

— Nu merit sa fiu tratat rau pentru propriile tale interpretari fara sa ma las sa explic

— Daca te-a suparat ceva, spune-mi si rezolvam impreuna, suntem o echipa. Nu trebuie sa tipi si sa te porti prost

— Daca ma tratezi din nou urat, voi intelege ca, pentru tine, dragostea dintre noi s-a terminat

Ascultarea nu este iubire, nu este respect si nu este motivul pentru a continua o relatie.

Respectul in toate circumstantele este cel mai bun mod de a duce o viata sanatoasa in cuplu. Nimic din ceea ce spune sau face nimeni nu este un motiv pentru a fi lipsit de respect si abuz. Nimeni nu este mai putin pentru a gresi. In toate circumstantele, meriti sa fii iubit si respectat de partenerul tau. Si retineti ca a asculta nu inseamna a iubi sau a respecta.

Unul dintre lucrurile pe care cuplurile sanatoase NU le fac este sa foloseasca forta sau santajul pentru a-si convinge partenerul. Daca fortezi sau santajezi partenerul tau poti obtine ceea ce iti doresti. Dar pierzi respectul, dragostea si sprijinul neconditionat al partenerului tau. Daca il poti determina sa te supuna in tacere, s-ar putea sa se pregateasca sa plece.

Pe scurt, respectul intr-o relatie sanatoasa inseamna libertate, toleranta, iertare si acceptare a diferentelor. Una dintre caracteristicile unei relatii sanatoase este ca nu exista perfectiune. Fiecare relatie este in constructie si asta implica invatarea din greseli si luarea problemelor ca pe o oportunitate de a creste.