5 mituri despre lentilele de contact cu purtare zilnica

Lentilele de contact cu purtare zilnica sunt din ce in ce mai cautate. Descopera care sunt cele mai intalnite mituri referitoare la acestea:

Nu le pot purta daca am astigmatism

Unul dintre mituri este acela ca persoanele care sufera de astimatism nu pot purta lentile de contact. Ei bine, nu este asa, caci datorita tehnologiilor avansate, acum exista si lentile de cotact care pot fi purtate si de catre cei care au astigmatism. Lentilele zilnice sunt cele care se scot seara, inainte de culcare si se tin in recipientul cu solutia care le este special destinata. Acest tip este cel mai adesea recomandat de catre medicii oftalmologi deoarece este eliminat cel mai mare risc – de face infectii.

Lentilele de contact zilnice sunt incomode

O alta afirmatie neadevarata este aceea ca lentilele de contact sunt incomode pentru ochi si iti creeaza disconfort. Ei bine, dupa o scurta perioada de adaptare, cele mai multe persoane nici macar nu mai stiu ca poarta lentile de contact. Daca totusi exista disconfort, atunci se impune un control medical, pentru a vedea care ete cauza. Pentru ca purtare lor s fie sigura, trebuie sa ai grija sa respecti instructiunile primite de la producator.

Aceste lentile sunt greu de intretinut

Gresit! Ai la indemana solutii de ingrijire a lentilelor de contact care fac curatarea si dezinfectarea relativ usoara. De asemenea, ele se pastreaza in recipientul special destinat acestora. Nu trebuie sa le cureti cu apa sau cu ale solutii, ci doar cu solutiile recomandate de catre producator.

Lentilele zilnice sunt prea scumpe

Un alt mit des intalnit este referitor la pret, de aceea, de multe ori oamenii nici nu verifica, ei cred ca intr-adevar sunt scumpe. Insa adevarul este ca pretul lentilelor de contact nu este unul foarte mare. Mai ales ca exista destule variante online de magazine de unde se pot comanda simplu si rapid, uneori chiar la oferte speciale!

Sunt prea in varsta ca sa mai pot purta lentile de contact

Ei bine, nici acest lucru nu este adevarat. Odata cu aparitia de lentile de contact bifocale si lentile special concepute pentru persoane care se confrunta cu ochii uscati, purtarea de lentile de contact nu mai reprezinta o problema pentru varstnici!