5 moduri de a starni creativitatea

A sti cum sa trezesti creativitatea poate fi esential pentru viata de zi cu zi. In plus, se gaseste de obicei chiar si in cele mai simple lucruri. La ce se refera cand se vorbeste despre creativitate?

Este abilitatea pe care o are fiecare de a -si imagina, de a crea, de a inova, de a genera idei noi si de a dezvolta noi abilitati. Este posibil ca datorita acesteia sa rezolvi dificultatile in mod eficient, sa gasesti solutii la probleme, sa inovezi si sa fii mai productiv. Exista insa tendinta de a crede ca doar anumite tipuri de oameni trebuie sa fie creativi, cum ar fi cei care se dedica picturii, muzicii sau scrisului.

Cu toate acestea, poate ca fiinta umana are nevoie de inventivitate si imaginatie pentru a depasi unele obstacole din viata sa si pentru a-si gasi succesul. Iata 5 moduri diferite de a stimula creativitatea. Le vei iubi!

5 moduri de a starni creativitatea

Daca esti in cautarea unei modalitati de a crea si produce lucruri noi sau incerci sa rezolvi o problema intr-un mod original si ai dificultati, ar putea fi nevoie sa-ti dai un mic impuls creativitatii pentru a o scoate din plin .

Acordati atentie acestor 5 sfaturi:

1. Deconectati-va pentru a starni creativitatea

Planificati o zi pentru a va dedica voua si pentru a va deconecta de la rutina zilnica si de la stres. Doar izoleaza-te pentru a gandi si a reflecta. Pentru a face acest lucru, gasiti un loc in care sa puteti gandi confortabil; nu trebuie sa mergi departe daca nu vrei, poate fi un colt al casei in care nimeni sa nu te intrerupa sau sa te deranjeze.

De asemenea, puteti face o plimbare sau merge la plaja, la munte sau intr-un parc. Ideea este sa gasesti un loc care sa te inspire, unde sa te relaxezi, sa asculti sunetele mediului si sa reflectezi.

Va poate ajuta sa aveti un caiet sau un creion la indemana si sa notati orice va trece prin minte. Chiar daca esti inspirat, poti scrie o poezie sau o poveste. In cele din urma,  ceea ce faci pentru a scapa de stres poate ajuta creativitatea sa revina.

2. Inconjoara-te cu ceea ce te inspira

Inconjurarea de elemente care reprezinta obiectivele pe care doriti sa le atingeti poate, de asemenea, starni creativitatea. Puteti cumpara carti, puteti participa la conferinte, puteti viziona videoclipuri, puteti asculta muzica… Orice lucru care starneste imaginatia poate fi imbogatitor.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Nationala din Rosario, cartile motivationale si inspirationale (chiar lecturi despre oameni care au depasit obstacole) iti pot starni imaginatia. Frazele motivationale ajuta si ele. Citirea acestora va poate ajuta sa va inspirati atunci cand va asteptati mai putin si le puteti plasa oriunde doriti.

3. Iesiti cu oameni creativi

Interactiunea cu oameni creativi si inspiratori va activa creativitatea. Incercati sa va apropiati de acei oameni spirituali cu idei bune. In acest sens, retelele de socializare te pot ajuta sa contactezi persoane care au legatura cu activitatea ta si care iti pot deschide mintea.

Pentru ca suntem obisnuiti sa credem ca creativitatea incepe si se termina cu persoana respectiva, este usor sa trecem cu vederea faptul ca cel mai mare impuls al creativitatii poate veni din schimbarile din afara individului.

La randul sau, imbunatateste acele momente cu prietenii si colegii cand, de exemplu, ei cauta solutii la problemele lor. Acest lucru va activa creativitatea si gandirea laterala.

4. Exerseaza descoperirea

Rezolvarea unei probleme poate fi sursa de idei. Prin urmare, cauta in fiecare zi diferite lucruri pe care ai dori sa le schimbi sau pe care vrei sa le lucrezi diferit. Astfel, incearca sa fii in continua descoperire si vei vedea cum ideile incep sa iasa aproape fara efort.

Aceasta practica iti va exersa gandirea creativa, pana in punctul in care vei putea observa potentialele nevoi si s-ar putea chiar sa ai idei pentru a le rezolva.

5. Aprinde aceste moduri naturale de a creste creativitatea

  • Sala de gimnastica sau gimnastica pentru creier arata astazi rezultate excelente, potrivit unui studiu recent publicat in 2016 de Universidad Tecnica del Norte.
  • O ceasca de cafea cu 30 de minute inainte de a studia va va ajuta sa aveti mai multa concentrare si claritate.
  • Jocurile de concentrare si puzzle-urile va vor ajuta sa va dezvoltati creierul. Aceste jocuri au o dinamica menita sa activeze intelectul si creativitatea.

Aceste sfaturi simple te vor ajuta sa reusesti atunci cand incerci sa-ti stimulezi creativitatea. Totusi, amintiti-va ca creativitatea nu poate fi fortata. Lasa-l sa vina de la sine si, cand te astepti mai putin, s-ar putea sa te regasesti idei inspirate si sa faci brainstorming pentru a te ajuta sa atingi obiectivele pe care ti le-ai stabilit.