Cele mai emotionante 10 carti de dragoste online

Dragostea nu are varsta, iar cartile de dragoste sunt cele mai apreciate romane din toate timpurile. Fiecare poveste de dragoste descatuseaza latura sensibila a fiecarui cititor. Chiar si cei mai cinici oameni cu privire la iubire isi schimba parerea dupa cateva carti de dragoste citite online. 

Daca in alti ani era mai greu sa iti gasesti cartile preferate, astazi gasesti orice carte online. Deoarece cartile de dragoste online nu sunt niciodata suficiente, iubirea fiind ca un drog, Buybooks pune la dispozitia pasionatilor de lectura un catalog vast de carti online pe care le poti achizitiona rapid. 

1. Jane Eyre de Charlotte Bronte

Chiar daca nu ai gasit-o pe Jane Eyre fascinanta cand ai citit-o in liceu, merita sa iti schimbi perspectiva si sa o mai citesti inca o data in viata de adult. Explorand relatia dintre protagonistul titular si dragostea ei, domnul Rochester, temele de dragoste si dorintele relatate de Jane ofera cate o lectie de viata indiferent de varsta cititorilor. In libraria online Buybooks regasesti aceasta carte de la mai multe edituri.

2. Cartea pierduta a vrajitoarelor de Deborah Harkness

Fanii genului fantastic nu vor putea sa renunte la Deborah Harkness si la romanul de dragoste si fictiune ” Cartea pierduta a vrajitoarelor”. Desi in mod evident cartea prezinta viata de vrajitoare a protagonistei Diana Bishop, romanul este, cu siguranta, o poveste de dragoste presarata cu aspecte fantastice si creaturi mitice. Foarte apreciati sunt vampirii din aceasta carte, o forma a romantismului clasic printre adolescentii din prezent.

3. Podurile din Madison County de Robert James Waller

Romanul, aparut in Iowa in anii 1960, poate parea la prima vedere ca prezinta doar o aventura romantica dintre o femeie casatorita si un strain frumos, dar povestea din aceasta carte online este la fel de mult despre natura romantismului si despre vocea inimii.

4. Hotul de carti de Markus Zusak

Chiar si cititorii care evita de obicei fictiunea istorica se vor indragosti de ” Hotul de carti”. In timp ce personajele principale ale cartii mentin o relatie platonica pe tot parcursul romanului, pe fundalul regimului nazist din Germania exista o subtilitate romantica in prietenia personajelor principale. Este o poveste impresionanta, iar vocea naratorului impresioneaza orice pasionat de lectura.

5. Poeme de dragoste de Pablo Neruda

Daca ati dorit vreodata sa faceti o persoana se se indragosteasca de voi doar prin cuvinte, atunci s-ar putea sa va indreptati atentia spre minunata carte de dragoste online ” Poeme de dragoste”. Un vers si o rima romantica vor fi intotdeauna cheile care descatuseaza chiar si cele mai reci inimi. 

6. Striga-ma pe numele tau de Andre Aciman

Cautati o poveste de dragoste care nu este tipica? In cartea online de pe Buybooks, ” Striga-ma pe numele tau”, romantismul dintre Elio si Oliver este atat de frumos, atat de sfasietor si suna atat de adevarat pentru oricine s-a indragostit vreodata, incat nu vei putea sa te desprinzi de aceasta carte.

7. Dr. Jivago de Boris Pasternak

Ce obtineti atunci cand combinati revolutia rusa, romantismul si atatea nume de personaje pe care nu le puteti retine? Dr. Jivago, un roman atat de uimitor, de complex si cu maiestrie scris, incat nu te poti baza doar pe versiunea de film pentru a-i intelege nuantele subtile. 

8. Padurea norvegiana de Haruki Murakami

Meditatie asupra diferitelor tipuri de iubire in care poti sa te pierzi cu oameni diferiti, acest roman, scris de Murakami reprezinta o privire nostalgica asupra a ceea ce inseamna cu adevarat dragostea – si a ceea ce ramane atunci cand o pierdem. Descopera mai multe carti online de dragoste scrise de acest autor si nu numai daca iti doresti sa zbori cu adevarat pe aripile iubirii.

9. Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Relatia dintre Gatsby si Daisy Buchanan este printre cele mai sfasietoare povesti de dragoste care a fost scrisa vreodata. Si chiar daca nu citesti Marele Gatsby, considerat pe larg emblematicul roman american pentru romantism, citeste-l doar pentru proza uimitoare a lui Fitzgerald.

10. O zi de David Nicholls

Actiunea amplasata in aceeasi zi pe parcursul a doua decenii, acest roman de dragoste exploreaza dragostea, dorul si pierderile protagonistilor. Cartea se regaseste online in carti dragoste pe Buybooks.ro.