Cum sa te desparti de el “ca la carte”

Relatia voastra nu mai merge de ceva timp, iar tu te simti ca intr-o capcana. Vrei sa iesi din relatie, insa nu stii cum sa o faci. Pierderea unui partener de viata este un moment greu, indiferent daca tu alegi sa faci acest pas sau il face el. Pentru a nu te desparti de el cu tipete, urlete si cuvinte spuse la nervi, pe care le vei regreta mai tarziu, afla care sunt recomandarile specialistilor.

  1. Alege momentul potrivit. Nu ii spune ca vrei sa va despartiti in preajma sarbatorilor sau atunci cand este deja foarte suparat (din cauza job-ului sau a pierderii unei persoane dragi). Cel mai bine este sa incepi o discutie cu el cand sunteti amandoi odihniti si aveti ceva timp liber, deoarece discutia nu va dura doar 10 minute.
  2. Trebuie sa ai argumente si sa fii decisa. Inainte de discutie fa-ti un plan. Poti chiar sa pui pe hartie lucrurile care nu iti dau pace si motivele despartirii. Nu ii vei putea spune ca vrei sa va despartiti fara sa ii aduci si argumente solide. Gandeste-te bine daca asta este ceea ce iti doresti si nu ceda daca incepe sa tipe sau sa planga.
  3. Si locul este important. Chiar daca vrei sa te desparti de el cat mai repede, nu face scene la birou sau intr-un restaurant. Cel mai bine este sa vorbiti linistiti acasa, singuri, unde nu va poate intrerupe nimeni.
  4. Fii sincera. Chiar daca adevarul doare de cele mai multe ori, este bine sa fii sincera cu el, in special daca el a fost sincer cu tine. Nu il minti si spune-i adevaratul motiv al despartirii voastre pentru a-si da seama ce a gresit. In plus, nu te desparti niciodata de cineva printr-un sms sau prin telefon / e-mail, deoarece vei parea o lasa.
  5. Emotii. Chiar daca tie iti vine sa sari in sus de bucurie ca v-ati despartit, nu ii arata si lui acest lucru. Gandeste-te ca el este poate in soc si nu realizeaza inca ce se intampla, iar atitudinea ta il va face si mai confuz.
  6. Tine-l la distant. Daca el te iubeste cu adevarat nu va renunta atat de usor la tine, iar telefoane in miez de noapte si sms-uri induiosatoare vei primi timp de saptamani intregi din partea lui. Nu il evita si raspunde-i la telefon si spune-i ca tu ai luat deja o decizie si ca trebuie sa accepte acest lucru. Dragoste cu forta nu se poate!