Iata care sunt primele semne ca vei deveni mamica!

Unele femei au darul intuitiv de a isi da seama singure daca raman insarcinate, insa de foarte multe ori, majoritatea femeilor au aflat din intamplare mergand la un consult sau dupa multe teste de sarcina inconcrete.

De aceea, specialistii in domeniu ne invata ca exista cateva semnale pe care organismul nostru le transmite atunci cand ne pregatim sa devenim mame.

Iata care sunt primele semne ca si tu vei deveni mamica!

Senzatie de greata si varsaturi

Acest simptom este foarte intalnit la viitoarele mamici, insa nu este neaparat prezent la orice femeie insarcinata.

In mod normal, aceasta senzatie de greturi si varsaturile apar la cel putin o saptamana de la concepere si se pot manifesta la orice ora a zilei, nu doar sub forma greturilor matinale.

Senzatie de oboseala inexplicabila

In momentul aparitiei unei sarcini, organismul incearca sa redistribuie energia astfel incat sa se creeze un mediu optim si pentru dezvoltarea fatului.

Aceasta senzatie de oboseala inexplicabila apare de obicei in primele 9 saptamani de sarcina, insa va disparea pana in cea de-a 12-a saptamana de sarcina.

Vei observa ca temperatura bazala este mai mare

In unele cazuri, spun specialistii, daca obervi ca ai temperatura mai ridicata decat in mod normal fara vreun motiv evident, poate fi un semnal ca esti insarcinata daca se mentine mai mult de 18 zile.

Aceasta modificare se produce datorita faptului ca in momentul in care ovulul este fecundat, va mai trece putin timp pana sa ajunga la destinatia finala, in uter, unde va creste si se va dezvolta.

Apare senzatia de urinari frecvente

Acest simptom este des intalnit la viitoarele mamici in primul sau al doilea trimestru de sarcina.

Se datoreaza faptului ca greutatea fatului exercita presiune asupra vezicii urinare si hormonului ce determina cresterea niveulului de testosteron si estrogen.

Simtul tau olfactiv devine mai sensibil

Atunci cand o femeie ramane insarcinata, in corpul acesteia se produc o multime de schimbari la nivel hormonal.

Astfel ca, nu trebuie sa te miri daca vei observa ca incep sa iti placa anumite mirosuri pe care nu le tolerai pana acum sau devii mult mai sensibila la anumite gusturi si mirosuri, desi erai obisnuita cu acestea deja.