Detalii pe care trebuie sa le stii atunci cand decorezi camera bebelusului

Când în sfârșit îți aduci copilul acasă, vrei să-l aduci într-o cameră care este plina cu toată dragostea și căldura pe care o simți. Decorarea dormitorului nou-născutului este prima și cea mai importantă expresie a iubirii pentru bebeluș, deoarece majoritatea părinților încep să o facă înainte de naștere. 

Vrei să pregatesti minutios scena pentru primele amintiri cu copilul tău pe care le vei purta cu tine toată viața. Desigur, atunci când vine vorba de decorarea unui dormitor pentru bebeluși, primul lucru care îți vine în minte este siguranța. Mai întâi te gândești la igiena bebelușului tău. Cu siguranta doriți să creati un mediu confortabil pentru bebelușul dvs. Iata cateva detalii pe care trebuie sa le stii atunci cand decorezi camera bebelusului.

Folosiți culori și modele îndrăznețe

După cum știm cu toții, culoarea pereților determină aspectul general al camerei. Pereții camerei sunt de fapt vopsiți cu culori neutre, care sunt liniștite, cum ar fi gri, galben cremos și albastru deschis. De asemenea, puteți crea o temă în camera copilului care o face mai interesantă și mai plină de dragoste. Puteți folosi, de asemenea, tapet care ar putea fi demn de luat în considerare dacă doriți să proiectați o cameră pentru bebeluși foarte atractiva si unica. Trebuie să vă amintiți că trebuie să pictați camera micuțului copil cu cel puțin două luni înainte de naștere, pentru a avea timp suficient sa se usuce foarte bine. De asemenea, utilizați o vopsea ecologică, cu un conținut scăzut de compuși organici volatile.

Găsiți mobilierul potrivit

Mobilierul pe care îl alegeți va sta la baza decorului camerei, deci asigurați-vă că alegeți ceva eficient și confortabil. Bebelușii nu au nevoie de o mulțime de piese mobilier, dar există câteva lucruri de care cu siguranță veți avea nevoie: un pătuț, o masă de schimb și un scaun confortabil unde puteți să vă alințați și să hrăniți copilul. În timp ce alegeți pătuțul bebelușului, asigurați-vă un mediu confortabil de dormit pentru bebeluș. Ar trebui să cumpărați un pătuț pliant simplu și confortabil. Amintiți-vă ca pe măsură ce copilul dvs. depășește aceste lucruri specifice bebelușului, trebuie să le înlocuiți. Selectați mobilier modular care poate fi utilizat dincolo de primul an sau care va permite sa faceti doar câteva modificări pentru o utilizare ulterioară. Multe stiluri de pătuțuri se transformă astăzi în paturi pentru copii, alegeți unul care poate fi folosit și în viitor.

Adauga un covor de plus

Dacă camera copilului dvs. are pardoseală din lemn sau gresie, un covor va fi util și va adăuga, de asemenea, o notă frumoasă de stil camerei. Asigurați-vă că alegeți ceva care se potrivește cu ușurință cu tapetul sau cu culoarea pe care o alegeți pentru pereți. Alegeți un covor de pluș pentru a oferi bebelușului un loc moale unde să stea sau să se târască când începe să învețe sa mearga de-a busilea. Un covor va înăbuși, de asemenea, sunetul pantofilor și al plimbărilor, deoarece oamenii pot intra în cameră pentru a verifica copilul. Dacă culoarea camerei este în mare măsură neutră, puteți introduce unele culori și modele în covor.

Instalați spațiul de stocare

Este incredibil de câte lucruri va avea nevoie un copil mic. Creați o combinație de depozitare ușoară, cum ar fi coșuri, dulapuri și sertare, unde dezordinea poate fi depozitată cu ușurință. De asemenea, puteți crea rafturi în mobilier, care pot avea sertare diferite pentru a clasifica lucrurile de care ați putea avea nevoie pentru bebelușul dumneavoastră. Va trebui să creați un spațiu frumos, un design iubitor pentru adulți să aprecieze și un spațiu în care bebelușul să poată crește.