Tinute office fashion – Afla cum sa te imbraci corect pentru office

Imbracamintea pentru un loc de munca, un interviu, o promovare, un eveniment de networking etc. este o provocare pentru toata lumea la un moment dat in cariera. Fiecare companie si eveniment sunt diferite, astfel incat poate fi ingrijorator, nestiind care este codul vestimentar adecvat, ce poti si nu poti purta, etc. Vrei sa faci cea mai buna impresie, desigur, iar hainele tale spun mai multe despre tine si despre cine esti.

Exista, de asemenea, intrebarea clasica daca tinuta se potriveste cu anotimpul, in ce oras lucrezi, daca mergi la munca sau nu si daca vei sta sau stai de cele mai multe ori pe un scaun. In materie de tinute office fashion, acestea se regasesc pe fashionsales.ro. Totusi, pe langa varietatea de modele din magazine online fashion, in continuare vor fi prezentate cateva idei de tinute office perfecte pentru orice context din mediul de afaceri. 

Cele mai populare tipuri de tinute office

Exista 3 tipuri principale de tinute office pe care trebuie sa le intelegi inainte de a alege o tinuta pentru un anumit eveniment de la locul de munca. Acestia sunt probabil termeni pe care i-ati auzit inainte, dar, dupa ce ati citit acest lucru, ar trebui sa intelegeti mai bine ce inseamna fiecare cod vestimentar office. Cele trei tipuri de coduri vestimentare sunt: tinute office profesionale, tinute Business Casual  si Campus Casual.

1. Tinute office profesionale

Tinuta office profesionala este cel mai conservator tip de outfit pentru afaceri. Este ceea ce va trebui sa purtati la birou daca lucrati in contabilitate, finante sau alte industrii conservatoare (sau daca aveti doar un sef cu adevarat conservator). Acest stil este cunoscut si sub denumirea de ,,business formal”.

Pentru femei, profesioniste in afaceri o rochie de afaceri sau un costum cu pantaloni sunt tinute office care se potrivesc cel mai bine pentru orice zi.

Este important sa respectati aceasta regula de imbracaminte pentru afaceri daca lucrati intr-un birou care are anumite norme vestimentare, deoarece nu doriti  sa dati impresia ca nu va luati in serios jobul. A lucra pentru o industrie conservatoare inseamna ca sunt standarde stricte pentru ceea ce poti si nu poti purta, de aceea este important sa urmezi protocolul.

2. Tinute office Business Casual

In materie de tinute office casual nu inseamna ca de fapt vei fi ,,casual!” Probabil ca acesta va fi codul vestimentar al biroului daca lucrati intr-un loc de munca semi-conservator, dar unele interviuri si evenimente pot solicita si tinute office casual. 

Business casual este o tinuta care poate fi o camasa cu guler si / sau pulover, pantaloni kaki sau o rochie si pantofi draguti pentru femei. Uneori, femeile pot purta o rochie sau o fusta cu lungime moderata. Pentru barbati, business casual este un tricou polo sau o camasa cu guler si / sau pulover, kaki sau pantaloni de costum si pantofi.

Desi este o tinuta business ,,casual”, este important sa arati mai adecvat pentru afaceri decat sa te indrepti prea mult spre aria casual. Multi oameni confunda business casual cu un dressing casual, dar aceasta inseamna totusi sa te imbraci ca si cum ai merge la un birou. 

3. Tinute office Campus Casual

Campus casual este ceea ce probabil nu veti purta pentru a lucra. Acesta este termenul tehnic pentru ceea ce purtati in fiecare zi – blugi, tricouri, sandale, adidasi. Vi se poate solicita sa purtati o tinuta office campus casual la unele interviuri foarte informale in campus, precum si la unele evenimente casual de intalniri cu colegii de la serviciu. 

In general, probabil ca doriti sa stati departe de aceste tinute office campus casual la locul de munca si sa va orientati spre lucruri mai conservatoare. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca o tinuta camus casual este o alegere gresita. 

De exemplu, daca seful tau iti spune sa te imbraci in tinute office campus casual pentru un eveniment care implica studenti, cel mai probabil inseamna ca seful tau doreste sa te poti raporta cu acesti studenti si acestia sa simta ca sunteti mai apropiati. Uneori, studentii se vor intimida vazand pe cineva in tinute de afaceri la un eveniment in campusul unde exista o multime de studenti.

Asadar, daca seful tau iti spune sa te imbraci casual, inseamna ca seful tau doreste ca tu sa poti vorbi cu acesti studenti, fara ca acestia sa se intimideze.

Tinutele office casual reprezinta o modalitate excelenta de a va conecta cu studentii intr-un cadru mai casual. In acest fel, studentii se vor simti mai relaxati sa vorbeasca si conversatiile vor fi mai deschise.