Care sunt caracteristicile unei persoane integre?

Ce inseamna sa fii o persoana integra? S-ar putea sa aspirati la ea si nici macar sa nu o stiti, pentru ca definitia cea mai exacta este aceea a cuiva care cauta intotdeauna sa faca ceea ce trebuie. Daca ai fost aproape de o astfel de persoana, vei fi observat. Ei genereaza multa incredere, onestitatea lor atrage si faptele lor bune sunt demne de lauda.

Academia Regala Spaniola (RAE) are o definitie ideala pentru acest tip de persoana: „drept, tatonat, ireprosabil”. Ei stiu ce este bine si fac tot posibilul sa faca lucruri bune pentru altii. Prin urmare, nimic si nimeni nu are capacitatea de a-i face sa mearga impotriva valorilor lor.

Care sunt caracteristicile unei persoane integre?

Daca vrei sa stii daca esti o persoana integra, cunoasterea caracteristicilor pe care le au acesti indivizi te poate ajuta sa te simti sau nu identificat cu acest termen. Nu este usor sa devii ca ei.

Pentru a putea avea o viziune mai realista asupra existentei lor, va vom oferi cateva exemple in aceasta lista:

  • Se tin de cuvant: sunt loiali si fiecare promisiune pe care o fac, se tin.
  • Isi gestioneaza emotiile: desi simt emotii negative, le controleaza.
  • Sunt de incredere si onesti: nu insala si nu insala.
  • Coerenta este marea lor valoare: acestia actioneaza in conformitate cu ceea ce spun si gandesc.

O persoana integra este capabila sa faca toate cele de mai sus si sa fie asa pentru ca se respecta pe sine. Prin urmare, respecta-i pe ceilalti.

Nu este usor sa fii asa, deoarece interesul este ceva care corupa indivizii. De fapt, expresia „toti avem un pret” va suna cu siguranta. Pentru o persoana integra nu este asa.

Cand un student respinge propunerea unui partener de a insela, in ciuda a ceea ce este in joc intr-un examen, el este o persoana integra. La fel si acel cuplu care ii spune celuilalt ca prefera sa paraseasca relatia pentru ca exista cineva care a inceput sa-i placa mai mult in loc sa fie infidel.

Oamenii integri sunt onesti si de incredere. Ai avea incredere in ei pentru ca stii ca sunt credinciosi.

Avantajele de a fi o persoana integra

Efortul de a fi o persoana integra are o serie de beneficii. Primul este ca altii vor avea mult mai multa incredere in tine si vei avea o reputatie buna. Asta atat profesional, cat si personal.

In plus, fiind o persoana integra, vei avansa spre obiectivele si scopurile tale incet, dar sigur. Vei ajunge unde vrei, indiferent cat de departe ar parea scopul. Desigur, exista si anumite dezavantaje. Cei care te vor invidia, vor incerca sa te raneasca sau se vor apropia de tine din interes. 

Sfaturi pentru a consolida integritatea personala

Vrei sa stii cum iti poti intari integritatea personala? Sunt cei care se nasc cu o tendinta clara de a fi oameni integri, dar oricine poate deveni asa.

Trebuie doar sa fii constient de ceea ce implica acest lucru si sa pui in practica urmatoarele sfaturi chiar acum. Iti vor schimba viata; va asiguram.

Tine-ti intotdeauna promisiunile

Daca faci o promisiune cuiva, chiar daca este mica si pare nesemnificativa, tine-o. Acest lucru va va ajuta sa va intariti treptat integritatea personala, pana in punctul in care vine momentul in care acest lucru iese de la sine. Nu conteaza cat de mica este promisiunea ta; nu o uita

Fii solidar cu ceilalti

Ajuta o persoana sa treaca strada, intreaba pe cineva care comanda daca are nevoie de ceva de la supermarket, asculta-i pe cei care trebuie sa vorbeasca. Intotdeauna exista mici acte in viata de zi cu zi care iti dau ocazia sa arati solidaritate. Acest lucru te va face o persoana integra.

Solidaritatea, ajutorul fara a astepta recompense si empatia sunt caracteristici ale integritatii.

Empatizeaza cu alte persoane

Este usor sa empatizam cu cei care impartasesc aceleasi moduri ale noastre de a gandi, dar opusul genereaza de obicei respingere. Aceasta este o munca dificila, dar nu imposibila.

Incearca sa empatizezi cu oamenii care gandesc diferit. Abordati-i pe cei care fac lucruri pe care nu le-ati face pentru a-i cunoaste.

Angajeaza-te la valorile tale

Luati o bucata de hartie si incepeti sa va scrieti toate valorile. Pune acea lista undeva vizibil in casa ta.

Acest lucru te va ajuta sa le tii cont si sa actionezi pe baza lor. Responsabilitatile zilnice te pot face sa le uiti in anumite momente. Deci asta nu ti se va intampla.

Esti gata sa fii o persoana integra? Vei trai mai calm, mai fericit si este foarte posibil sa-ti dai seama ca sunt multi oameni ca tine. Integritatea este foarte satisfacatoare si nu stii cat de mult ii poate ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie de ea.