Calmeaza-ti mintea anxioasa cu un singur cuvant

Mintea mea iubeste scenariile cele mai nefavorabile. Si a ta ar putea. Creierul nostru este conectat la cablu pentru a ne proteja, ceea ce inseamna ca este conectat la cablu pentru a fi atenti la pericol si la cele mai nefavorabile scenarii. Creierele anxioase scaneaza in permanenta mediul inconjurator pentru a gasi oameni, situatii si lucruri care ar putea fi periculoase si sari la scenarii ,,ce-ar fi daca”. Din aceasta cauza, anxietatea poate scapa cu usurinta de sub control.

Dupa ani de viata in creierul meu nelinistit, am cautat de departe o solutie. Oamenii imi spuneau mereu sa ma ,,relaxez” sau ,,sa nu ma mai ingrijorez”, dar nu mi s-a parut niciodata atat de usor. si a fost mai usor decat credeam. De-a lungul timpului, am invatat sa-mi potolesc anxietatile folosind un singur cuvant. Iata cum functioneaza.

Ce este relaxarea controlata de tac?

Relaxarea controlata de tac este o metoda sustinuta de stiinta, care imperecheaza un cuvant cu o tehnica de relaxare. Aceasta strategie profita de conditionarea clasica . Iti amintesti de Pavlov si de cainii sai?

Ivan Pavlov a fost un fiziolog rus care a aflat ca poate antrena caini pentru a saliva la sunetul unui clopot. A observat ca cainii ar saliva atunci cand ar prezenta mancare. Ar suna la clopot si ar da cainilor mancare imediat dupa. De-a lungul timpului, cainii au prezentat un raspuns automat – au salivat cand Pavlov a sunat la clopot, chiar si fara hrana prezenta.

Relaxarea controlata de tac este un tip de conditionare clasica care imperecheaza o stare de relaxare cu un cuvant la alegere. In timp si cu practica, spunand ca un cuvant provoaca relaxare profunda.

Gandeste-te la asta. Luand timp pentru a adopta aceasta practica, poti invata sa fii in largul tau cu un singur cuvant. Iata o metoda pas cu pas de a utiliza aceasta tehnica.

1. Alege-ti Cuvantul

Alegeti un cuvant precum ,,relaxare”, ,,calm” sau orice alt cuvant pe care il asociati cu relaxare profunda. Eu personal folosesc cuvantul ,,stabiliti”.

2. Practicati relaxarea

Alegeti o tehnica de relaxare pe care o puteti asocia cu cuvantul. Respiratia cu ritm este un exercitiu excelent de inceput. Respirati pentru un numar de patru si iesiti pentru un numar de sase. In timp ce expiri, spune cuvantul tau. Pe masura ce expiri, simti-ti muschii relaxati. Lasati totul sa mearga – in special zonele comune de tensiune, cum ar fi maxilarul, ochii, umerii sau mainile. Practicati acest lucru timp de trei pana la cinci minute sau pana cand va simtiti complet relaxat.

3. Scurtati timpul pe care il practicati

Dupa ce ati exersat zilnic si ati asociat in mod eficient cuvantul tau cu o stare relaxata, sunteti gata sa reduceti treptat timpul necesar pentru a va relaxa cu cuvantul tau. Scurtati-va exercitiul de respiratie in trepte de un minut. Nu treceti la urmatoarea crestere de timp pana cand nu puteti obtine o stare relaxata. Scurtati timpul pana la urma, doar rostind cuvantul va relaxeaza mintea si corpul.

4. Bucurati-va de relaxare

Odata ce exersati acesti pasi, sunteti gata sa folositi un cuvant pentru a obtine o stare de relaxare profunda. Un cuvant pentru a reduce stresul . Un cuvant pentru a-ti linisti mintea ingrijoratoare. Stai pe loc in timp ce folosesti un cuvant pentru a-ti prelua controlul in viata ta.