Exista o singura iubire care este pentru totdeauna: iubirea de sine

Dragostea de sine este una dintre cheile principale care iti va permite sa generezi efecte de care te simti mandru. Sa te bucuri de munca, de lucrurile marunte si de acele momente zilnice iti va fi mai usor daca inveti sa te iubesti bine.

In acest sens, exista o singura iubire care este pentru tot restul vietii tale: cea pe care o ai. Vrei sa stii cum sa o atingi si ce lucruri ar fi mai bine sa schimbi? Continua sa citesti!

Importanta iubirii de sine

Stiai ca lipsa iubirii de sine hraneste frica? Te-ai oprit sa te gandesti la numarul de lucruri care depind doar de faptul ca te iubesti pe tine insuti? Iti dai seama de auto- amagirea la care te supui atunci cand nu te accepti? Dar lipsa de autenticitate pe care o genereaza? Si ce parere ai despre dependenta emotionala la care te supune?

Dupa cum puteti vedea, a nu se iubi pe sine presupune asumarea unui numar mare de riscuri; ce poate face existenta ceva groaznic. Adica, a nu te cunoaste sau a te accepta sau a te respecta te face sa traiesti inconfortabil si sa nu te bucuri de viata pe care a trebuit sa o traiesti.

Prin urmare, amintiti-va aceste cuvinte de fiecare data cand aveti nevoie pentru a stimula iubirea de sine:

  • Cand m-am iubit cu adevarat, am inteles ca, in orice imprejurare, ma aflam in locul potrivit, la momentul potrivit si la momentul potrivit si atunci am putut sa ma relaxez. Astazi stiu ca asta are un nume… Stima de sine.
  • Cand m-am iubit cu adevarat, am inceput sa scap de tot ce nu era sanatos: oameni, situatii si tot ce ma tinea. La inceput ratiunea mea a numit aceasta atitudine egoism. Astazi se numeste… Iubire de sine.

Daca vrei iubire adevarata, invata mai intai sa te iubesti pe tine insuti

Nimeni nu are responsabilitatea sa completeze ceea ce iti lipseste. De fapt, depinde de tine sa te regasesti si sa actionezi in functie de ceea ce simti. Asa ca incearca sa promulgi valorile pe care le ai, pe langa faptul ca lucrezi pentru a asculta si a promova stima de sine.

Numai asa vei genera relatii sanatoase prin care vei putea fi o persoana care iubeste cu adevarat si care este iubita fara dependente. Adica, doar daca te iubesti si te pretuiesti pe tine insuti vei reusi sa creezi o uniune viguroasa, care nu supune si care nu este supusa.

Nu mai practica cele 4 obiceiuri care distrug iubirea de sine

Adevarul este ca, asa cum ilustreaza textul lui Chaplin de la inceput, iubirea de sine este alcatuita din descoperiri. Nu este usor sa inveti sa te iubesti pe tine insuti. De fapt, de obicei incepe cand ceva te doare profund.

Astfel, lucru obisnuit este ca ani de zile maltratezi „eu” interior; Boicotandu-te fara mila, exersand patru obiceiuri care reduc capacitatea de a te iubi:

Acordati credit la ceea ce cred sau spun altii

Ceea ce cred altii despre tine este povestea lor, nu a ta. Acest lucru poate fi evident.

Cu toate acestea, dupa cum explica un studiu publicat de Interamerican Journal of Psychology , oamenii fac adesea greseala de a privi in directia sugerata de altii.

Din acest motiv, incearca sa te conectezi cu perceptiile pe care le ai si da valoare ceea ce gandesti.

Victimizare

Cand treci prin dificultati, ai tendinta sa-ti para mila de tine. Acest lucru, fara indoiala, te face sa te resemnezi si sa crezi ca nu poti face nimic pentru a remedia ceea ce se intampla.

Daca incetezi sa te plangi si incepi sa cauti solutii, probabil vei gasi o oportunitate de a face fata la ceea ce urmeaza. Acest lucru va va ajuta sa va simtiti mai eficient si, prin urmare, mai multumit de voi insiva.

Cand te iubesti putin, ai tendinta sa vezi viata prin modele ideale. Adica, de parca ar uita nuantele de gri si devine un sustinator al alb-negru.

Asa ca daca nu esti cel mai aratos, cel mai subtire si cel mai de succes, atunci vei interpreta ca esti un esec. Si gandirea asa este o capcana inconstienta care te face sa fii in mod constant indatorat fata de tine insuti.

A te gura rau este inca o alta modalitate de autosabotare. Din acest motiv, expertul Hilary Perez Villalobos sfatuieste sa te ierti si sa te accepti asa cum esti.

Nu te lasa prins in astfel de mesaje, nu le folosi pentru a te scuza. Permite-ti sa privesti reflectia ta intr-un mod diferit si mergi mai departe.

Cum ai ajuns aici?

Important este sa stii cine esti si cum ai ajuns aici, pentru care nu trebuie decat sa te uiti in patru directii: 

  • Inainte sa stii incotro te indrepti.
  • Inapoi pentru a va aminti de unde vii.
  • Mai jos pentru a nu calca pe nimeni.
  • Si pe laturi sa stii cine te insoteste si are grija de tine.

Totusi, daca nu te vezi capabil sa atinga acest scop; Nu ezita sa mergi la un specialist. Fiecare zi care trece este o oportunitate unica de a invata sa te iubesti mai mult si mai bine.