Motive pentru care copiii trebuie incurajati sa citeasca

Este adevarat ca tehnologia a evoluat extrem de mult in ultimii ani, si ca ne este de ajutor in foarte multe feluri, dar nici cititul nu trebuie ignorat, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici. Parintii trebuie sa le arate copiilor frumusetea cartilor, si sa ii convinga pe acestia sa citeasca din ce in ce mai mult. 

Iata care sunt motivele pentru care copiii trebuie incurajati sa citeasca.

Cei mici au sansa sa cunoasca alte lumi

Cand spunem alte lumi, ne referim la alte civilizatii, alte timpuri, alte obiceiuri, si alte personaje decat cele de astazi. Un copil care va citi va deveni un adult cu o minte deschisa, si cu o capacitate de intelegere mult mai mare. Nu doar cultura generala va fi imbunatatita, dar si modul in care vor privi mai tarziu lumea va fi diferita.

Asadar, parintii trebuie sa includa in viata celor mici, printre alte activitati, si cititul. Pe coltulcolectionarului.ro poti gasi carti dintre cele mai diverse, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Se creeaza o rutina sanatoasa  

Ei bine, acesta este un avantaj extrem de mare. Pentru a evita utilizarea tehnologiei in exces, un copil trebuie sa citeasca. Acest lucru il va ajuta sa isi creeze o rutina sanatoasa care ii va face foarte mult bine, si care il va ajuta sa se dezvolte frumos din punct de vedere intelectual. O rutina o data ce s-a format va ramane cu siguranta pe viata.

Imaginatia se dezvolta frumos   

Cuvintele asternute pe foaia de hartie ii face pe copii sa isi dezvolte imaginatia intr-un mod frumos si sanatos, iar acest lucru le va fi de folos mai tarziu in viata. Personajele prezentate intr-o carte, lumile zugravite, si peisajele descrise, vor stimula la maxim imaginatia celor mici, care vor putea sa isi imagineze ceea ce citesc, iar acest lucru este de-a dreptul magic.

Vocabularul se imbogateste  

Un vocabular imbogatit se poate obtine doar prin citit. Nu exista o alta solutie pentru a obtine acest rezultat. Din momentul in care cel mic a invatat sa vorbeasca, parintii trebuie sa il stimuleze sa citeasca carti dintre cele mai variate, pentru ca si cuvintele si expresiile sa fie dintre cele mai diferite.

Cititul linisteste 

In ziua de azi, copiii urmeaza cursuri destul de grele si au foarte mult de invatat, lucru care ii solicita destul de mult din punct de vedere mental. Pentru a se deconecta de toate acestea si a se linisti este nevoie sa citeasca. Cartile au puterea de a relaxa si de a reduce stresul, nu doar in cazul adultilor ci si in cazul copiilor.

Cititul te face mai inteligent  

Daca vrei ca un copil sa devina un adult inteligent, atunci cititul trebuie sa faca parte din rutina lui zilnica. Pur si simplu, nu ai cum sa iti dezvolti acea parte a creierului care tine de inteligenta, daca nu citesti. Aceasta este cea mai buna metoda de obtinere a informatiilor, iar parintii nu trebuie sa uite acest lucru.

Indiferent de cartea pe care cel mic o citeste, la terminarea acesteia va invata ceva extrem de util pe viitor. Creativitatea este si ea dezvoltata, lucru care deasemenea va fi de ajutor mai tarziu atat in viata de zi cu zi cat si la locul de munca.

Puterea de concentrare creste 

Odata cu cititul creste si puterea de concentrare, ceea ce este esential pentru a obtine lucruri marete in viata. Deficitul de atentie este una dintre problemele majore cu care se confrunta multi copii in prezent, iar cititul ii poate ajuta sa scape de aceasta afectiune.   

Pur si simplu atunci cand un copil citeste, va fi captivat de povestea respectiva, si nu va mai avea timp sa se gandeasca la altceva. Cu cat exerseaza mai mult acest lucru cu atat puterea de concentrare va fi mai mare.