Sfaturi pentru alegerea unui web hosting de incredere

Atunci cand decizi sa iti creezi un site sau un blog, poate cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iei se refera la alegerea unui hosting profesionist. Multe lucruri depind de acest lucru, pornind de la viteza si stabilitatea site-ului, si mergand pana la securitatea si disponibilitatea acestuia. Dar, pentru a alege un web hosting bun, cum este si Thc.ro, ai nevoie de mai multe informatii.

Locatia serverelor

Chiar daca pare un detaliu minor, locatia servereului pe care urmeaza sa fie gazduit site-ul sau blogul tau este foarte importanta, deoarece de ea depinde viteza de incarcare. Alege o companie de hosting care iti ofera centre de date proprii si servere aflate in tara, pentru ca astfel vei avea parte de o incarcare rapida.

Serviciul de hosting potrivit

In functie de site-ul sau blogul tau, este important sa alegi un serviciu de hosting personalizat cu nevoile tale. Daca nu stii prea multe despre acest domeniu, atunci cei de la firma de web hosting aleasa de tine ar trebui sa iti ofere cele mai bune solutii.

Instalarea unui certificate SSL

Daca planuiesti ca afacerea ta online sa fie bazata in special pe comert electronic, atunci ai nevoie de un certificate SSL. Asigura-te ca furnizorul de gazduire ales de tine ofera aceasta posibilitate. In caz contrar, cu timpul clientii isi vor pierde increderea in tine, pentru ca datele lor raman nesecurizate.

Adaugarea de domenii suplimentare

Daca intentionezi sa adaugi domenii suplimentare, atunci ai nevoie de un hosting care sa permita acest lucru. Verifica inainte de a incheia contractul daca firma aleasa de tine permite aceasta facilitate.

Adresele de mail

In cazul in care vei seta adrese de e-mail asociate domeniului noului site, atunci este de preferat sa fie gazduite in acelasi cont, decat sa fie de la alt furnizor. Prin urmare, verifica daca gazduirea e-mailurilor este inclusa in pachetul oferit de firma de hosting.

Posibilitatea de a face upgrade

La inceput, orice site are un trafic destul de scazut. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca pe viitor sa ai parte de o afacere de succes si sa fie nevoie sa ai nevoie de mai multe resurse. Prin urmare, firma care iti ofera serviciile de hosting ar trebui sa iti ofere posibilitatea de a face upgrade.

Panou de control usor de folosit

Un panou de control trebuie sa fie usor de folosit si prevazut cu toate functiile necesare. Gestionarea site-ului sau a blogului nu trebuie sa fie complicata, de aceea vezi ce optiuni iti ofera firma de hosting.

Procentul de Uptime

Daca nu stii despre ce este vorba, iti spunem ca in functie de acesta depinde de cat de accesibil este site-ul tau vizitatorilor sau potentialilor client. Un procentaj bun inseamna ca vei fi disponibil non-stop pentru ei. In caz contrar, risti ca numarul vizitatorilor sa scada dramatic, iar aceasta poate dauna afacerii online, daca acesta este scopul pentru care ai creat site-ul. Unul de 99.9% este ideal, si in niciun caz nu accepta unul de 99.5%. Acea diferenta chiar conteaza in acest caz.

Suportul tehnic

Problemele de natura tehnica sunt inevitabile atunci cand ai parte de un site sau un blog. Indiferent daca sunt mici si usor de rezolvat, sau complicate, o firma de hosting buna iti va oferi suportul de care ai tu nevoie, oricand. Ai nevoie sa stii ca problema tehnica cu care te confrunti este tratata cu maximum de seriozitate si promptitudine. Verifica daca firma dispune de un serviciu de live chat, sau care sunt celelalte metode prin care sa ii poti contacta, si vezi cat de repede raspund in caz de necesitate.