Ce carti horror sa citesti in acest an

 Daca v-ati intrebat vreodata daca dragostea dvs. pentru filmele horror si povestile infricosatoare este infioratoare, acest lucru ar trebui sa va ofere o liniste sufleteasca: exista de fapt o stiinta in spatele fiorului. Intr-un studiu publicat in Journal of Media Psychology, Glenn D. Walters, doctorant, a descoperit ca genul tinde sa ne ademeneasca pentru ca ofera o trifecta de tensiune, relevanta si irealism. Cu alte cuvinte, factorii de mister, suspans si soc ne agita si ne incanta, in timp ce temele tind sa apeleze la temerile noastre cele mai profunde, fara a le face de fapt realitate.

Prin urmare, sa ne uitam la povestile de groaza care trebuie citite. Acestea sunt romanele care ne-au captivat si ne-au tinut cu sufletul la gura.  Site-ul orasul citeste iti prezinta alegerile pentru cele mai bune romane horror pe care trebuie sa le citesti:

Dracula de Bram Stoker

Daca nu ati citit Dracula original care a inceput totul, cititi-l astazi. Jonathan Harker merge in Transilvania pentru a-l ajuta pe contele Dracula sa cumpere o casa din Londra. El descopera o multime de lucruri cu adevarat ingrozitoare, iar groaza se raspandeste in Anglia.

The Shining de Stephen King

Listat numarul unu pe mai multe liste, Stralucirea este clasicul King horror. Jack Torrance si familia sa se indreapta spre hotelul Overlook ca ingrijitori in timpul iernii lungi si grele. Ceea ce nu se asteapta sunt lucrurile sinistre indoite si mincinoase.

Rosemary’s Baby de Ira Levin

Rosemary si Guy Woodhouse se muta intr-un apartament din New York, unde vecinii au un interes nesanatos si tulburator pentru ei. Cand Rosemary descopera de ce, totusi, este prea tarziu.

The Amityville Horror de Jay Anson

O alta casa bantuita. O familie tanara se muta in noua lor casa, care pare un loc atat de minunat. Pana cand se intampla lucruri ciudate care sa determine familia sa fuga 28 de zile mai tarziu, lasand in urma majoritatea bunurilor lor.

The Picture of Dorian Gray de Oscar Wilde

Un tanar pasionat de moda isi vinde sufletul diavolului pentru tinerete eterna si atractivitate. Romanul urmareste dezintegrarea morala a lui Dorian Gray si stilul sau de viata hedonist. Acest roman a provocat un scandal cand a aparut pentru prima data in 1890.

Hell House de Richard Matheson

O alta casa bantuita, dar infricosatoare in sine. Casa Belasco a fost martorul unor scene de teroare si depravare de neimaginat. Patru anchetatori coboara pe casa pentru a-i descoperi secretele, fiecare cu propriul sau motiv de a fi acolo.

The Exorcist de William Peter Blatty

The Exorcist urmareste povestea clasica a binelui si a raului, in timp ce doi preoti lucreaza pentru exorcizarea demonilor care detin tanarul Reagan. Nu toti vor supravietui exorcizarii cosmarului. Cine va ramane in picioare la sfarsit?

Interview with the Vampire de Anne Rice

Povestea lui Louis, spusa in propriile sale cuvinte, urmeaza calatoria sa de la viata muritoare la cea nemuritoare. Louis povesteste cum a devenit vampir datorita lui Lestat. Povestea o include pe Claudia, copilul pe care Louis vrea sa o aline, dar o transforma intr-un vampir prins in corpul unui copil.

Ghost Story de Peter Straub

 Pentru patru barbati mai in varsta din Milburn, New York, un act din copilarie revine pentru a-i bantui. Infricosati de teroare, invata ce li se intampla oamenilor care cred ca isi pot ingropa trecutul. Si incearca sa scape nepedepsiti.

House of Leaves de Mark Z. Danielewski

 O familie tanara se muta intr-o casa mica de pe Ash Tree Lane, unde gasesc ceva teribil. Casa lor este mai mare la interior decat la exterior. Lucrurile devin foarte infricosatoare cand cei doi copii mici se ratacesc si vocea lor spune o alta poveste infricosatoare.