Roşiile cherry parcă păstrează gustul roşiilor de altă dată, un fel de esenţă tare care se păstrează în flacon mic.
Îmi place să le mănânc goale, în mâncare sau la bruschette.
Aseară, mi-au mai rămas 10 – 12 roşii şi am decis să fac o reţetă rapidă şi uşoară şi ca dexteritate şi uşoară pentru stomac. Astfel am făcut paste bavette (http://www.cevabun.ro/bavette/), cu roşii cherry, usturoi şi oregano.
Pentru 2 porţii se iau:
– jumătate pachet paste bavette
– 10 – 12 roşii cherry
– 2 căţei de usturoi (unul tocat mărunt, unul spart cu, cuţitul)
– oregano, după gust
– un pic de ulei pentru călit
Se prepară:
– se pune apa la fiert şi când începe să fiarbă adăugăm şi pastele
– ulterior, într-o tigaie, mai mare (cât să încapă şi pastele), călim usturoiul – până se rumeneşte, apoi adăugăm roşiile şi mai călim puţin, adăugăm şi oregano şi amestecăm în compoziţia călită.
– după ce pastele sunt fierte (conform intrucţiunilor de pe pachet), le scurgem de apă şi le adăugăm în tigaie.
– amestecăm puţin şi gata pastele.
– asezonăm cu sare şi piper după gust.
Pofta buna!
P.S. Poza aparţine blogului culinar @soţiefericită.