Unghiile acrilice – pot să dăuneze unghiilor naturale?

Dacă obișnuiești să îți rozi unghiile, nu îți poți lăsa unghiile să crească sau pur și simplu nu îți plac unghiile tale naturale, atunci unghiile acrilice s-ar putea să fie opțiunea cea mai recomandată. O manichiură acrilică transformă imediat unghiile scurte și neregulate în unghii pline de farmec. După cum bine știm, aspectul nostru are un impact semnificativ asupra încrederii în sine, așa că plăcerile simple, cum ar fi o manichiură îngrijită, ne poate face să ne simțim mult mai pregătite pentru orice provocare. Unghiile acrilice pot oferi mâinilor noastre mai multă eleganță și feminitate, dar oare ce cost va trebui să plătim?

Ce sunt unghiile acrilice?

Unghiile acrilice sunt unghii artificiale care sunt realizate dintr-un amestec de monomer lichid și polimer pulbere. Aceste substanțe formează un strat dur, care protejează unghia naturală. Între unghii semipermanente și unghii acrilice există o mare diferență prin simplul fapt că unghiile acrilice sunt artificiale. În cea mai mare parte, acrilicele sunt folosite pentru a prelungi unghiile și pentru a se obține astfel o unghie mai mare, necesară pentru manichiuri mai complicate. Unghiile acrilice vin într-o gamă amplă de forme și dimensiuni. Principalele forme de unghii acrilice includ unghii migdală, ovale, stiletto, pătrate, rotunjite și coffin. Alegerea vă aparține în totalitate, deși la alegerea formei ar trebui să țineți cont de forma degetelor. În timpul ședinței de manichiură, puteți alege cât de lungi doriți să fie unghiile, iar tehnicianul le va pili până la lungimea dorită. În schimb, dacă doriți să vă retușați manichiura sau ați suferit un mic accident care v-a deteriorat una sau mai multe unghii, atunci tehnicianul va folosi un gel construcție pentru a reda manichiurii un aspect impecabil.

Ce consecințe pot avea unghiile acrilice?

După mai multe manichiuri acrilice, multe femei consideră că au devenit dependente de manichiura acrilică și nu pot suporta să își vadă mâinile cu unghiile naturale. În ciuda frumuseții și durabilității manichiurii acrilice, există mai multe consecințe neplăcute. În primul rând, acrilicele pot începe să slăbească unghiile naturale, provocând ruperea sau exfolierea lor. Când unghia naturală începe să crească și se observă diferența dintre unghia acrilică și cea naturală, trebuie să rezistați impulsului de a vă smulge unghiile artificiale. Acest lucru nu va face altceva decât să vă deterioreze unghiile naturale. Îndepărtarea profesională a unghiilor acrilice poate schimba temporar textura unghiei naturale, ducând la o exfoliere destul de severă și la o suprafață neuniformă. Lăsați întotdeauna pe seama profesioniștilor îndepărtarea unghiilor acrilice. O manichiură semipermanentă, cu gel sau cu ojă obișnuită poate fi gestionată acasă, cu mult mai puține riscuri. Gelul va necesita mai mult timp și efort pentru a fi îndepărtat, dar tot nu se compară cu îndepărtarea unghiilor acrilice. Dacă sunt îndepărtate neglijent sau incorect, unghiile acrilice pot provoca daune grave unghiilor naturale. Pot duce la subțierea, slăbirea sau ruperea unghiilor. În cazuri foarte extreme, unghia naturală poate să cadă complet, lăsând pielea expusă infecțiilor. Dacă vă doriți o manichiură durabilă și elegantă, fie respectați procesul de îndepărtare a unghiilor acrilice, fie optați pentru o manichiură semipermanentă sau cu gel. 

Sursa foto: freepik.com