Dieta de 15 zile pentru a reduce talia si a invata sa mananci sanatos

In 15 zile putem incepe sa ne imbunatatim stilul de viata si, mai ales, sa invatam sa mancam mai sanatos pentru a ne bucura de o stare de bine pe termen lung si nu doar de o silueta buna.

Reducerea taliei este un obiectiv pe care multi il considera pentru a-si imbunatati aspectul fizic. Acum, desi este posibil sa slabesti in doua saptamani, trebuie sa fii atent la metoda de a o obtine.

A atinge obiectivul pe o perioada mai lunga de timp, dar a castiga sanatate, nu este acelasi lucru cu a te grabi sa-l atingi si a te imbolnavi pe parcurs sau a te ingrasa din nou odata cu terminarea dietei.

Se poate reduce talia in 15 zile?

Da, este posibil sa incepeti sa slabiti si sa reduceti talia in 15 zile. Dar retineti ca rezultate reale, de durata si mai vizibile se obtin cu perioade mai lungi.

De asemenea, este necesar sa se implementeze un plan cuprinzator pentru pierderea in greutate, exercitii fizice si alte obiceiuri de stil de viata. Cu acestea poti slabi si intari muschii abdominali, ceea ce reduce si talia. Dar, in acest moment, nu exista o dieta pentru aceasta zona specifica a corpului.

Planurile orientate spre pierderea in greutate trebuie structurate pe baza unor obiective realiste, fara a neglija in orice moment sanatatea oamenilor. Pentru a alege metoda corecta si a nu-ti pune sanatatea in pericol, idealul este sa consulti medicul sau un nutritionist.

In domeniul popular exista diete care nu sunt realiste sau au o structura sanatoasa, dupa punctul de vedere al expertilor in nutritie. Sunt celebrele „diete minune”, care promit rezultate in perioade foarte scurte de timp, dar care implica mai multe riscuri decat beneficii.

Problema cu aceste diete este ca nu ne invata sa mancam bine, ci sa ne lipsim de mancare (si chiar de mesele principale). Poate fi sanatoasa o dieta care ne spune sa inlocuim alimentele cu un shake? Nu in general.

Cheile dietei pentru a reduce talia

Pentru a imbunatati obiceiurile alimentare si a slabi progresiv, este esential sa tineti cont de faptul ca nu este necesar sa va simtiti foame, ci sa invatati sa faceti alegeri alimentare mai bune,  cantitatile potrivite si sa mentineti alte obiceiuri bune de stil de viata, precum exercitiile zilnice.

In 15 zile ne putem imbunatati stilul de viata si incepem sa castigam in sanatate, dar cand vine vorba de dieta, nu trebuie sa ne grabim. Nu este nevoie sa fii foame sau sa te privezi de a manca alimente bogate.

Dupa acest timp, ne-am fi obisnuit sa mancam mai bine si am lua decizii mai bune cand vine vorba de mancare, ceea ce ne-ar ajuta sa ne mentinem o greutate sanatoasa, fara sacrificii.

Pentru a incepe sa consumati o dieta sanatoasa, medicul dumneavoastra sau nutritionistul va poate recomanda urmatoarele.

1. Grasimi sanatoase

Nu toate grasimile sunt la fel. De fapt, grasimile sanatoase sunt esentiale pentru o sanatate buna si pentru a activa metabolismul, care este responsabil pentru a ne ajuta sa ardem calorii.

Daca optam pentru grasimi nocive, precum produse de patiserie, prajeli, margarine sau carnati, ne vom ingrasa usor si vom incuraja acumularea de grasime in talie.

Grasimile pe care ar trebui sa le consumam sunt urmatoarele:

  • Avocado.
  • Ulei de masline.
  • Galbenus.
  • Peste albastru.
  • Nuci si seminte (neprajite si fara sare adaugata).

2. Proteine ​​de buna calitate

Consumul de proteine ​​este esential pentru o sanatate buna si pentru mentinerea unei greutati sanatoase. S-a dovedit ca dietele cu o proportie mai mare de proteine ​​sunt mai eficiente in pierderea in greutate, reducerea masei grase si conservarea masei musculare.

Aceste date provin dintr-o revizuire a studiilor din 2015 si sunt conditii esentiale pentru a ajuta la reducerea taliei.

Se recomanda o cantitate intre 1,2 si 1,6 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate pe zi, cu aproximativ 25 pana la 30 de grame de proteine ​​in fiecare masa. Principalele surse sunt urmatoarele:

  • Carne magra.
  • Peste.
  • Oua.
  • Tofu.
  • Leguminoase, care pot fi zdrobite sau consumate in cantitati mici in cazul problemelor cu gazele.
  • lactate

3. Reduceti carbohidratii rafinati

Astazi exista tendinta de a abuza de carbohidrati rafinati in mancaruri precum pastele, pizza, produse de patiserie, paine etc. Aceste alimente procesate contin putini nutrienti si putine fibre.

Cu toate acestea, prezenta fibrelor in dieta ajuta la prevenirea cresterii in greutate si a acumularii de grasime in jurul taliei.

Din acest motiv, consumul acestora ar trebui redus si , ori de cate ori este posibil, alegeti cereale integrale si fainuri si cele din diferite cereale (spelta, quinoa, orez, secara, kamut etc.).

4. Elimina zaharul si alcoolul

Unele dintre principalele impedimente in reducerea taliei sunt consumul excesiv si regulat de zahar si alcool, precum si tot felul de bauturi industriale (nu doar sucurile). Prin urmare, daca le eliminam din alimentatie, am putea observa o imbunatatire mare a siluetei noastre.

5. Creste legumele si fructele

Consumul de fructe si legume trebuie sa fie prezent in orice dieta echilibrata. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul lor zilnic.

Bucatile naturale de fructe sunt aliati excelenti atunci cand vine vorba de inlocuirea gustarilor si a gustarilor. Se pot consuma in orice moment al zilei, pentru ca nu ne vor ingrasa. In plus, zaharurile si nutrientii sai intrinseci vor aduce mult la sanatatea noastra.

6. Creati un deficit caloric prin exercitii fizice

Pentru a pierde in greutate si a incepe sa micsorati talia, trebuie sa va limitati aportul de calorii si sa cresteti consumul de energie. Acest lucru se poate realiza cu portii mai mici, eliminand alimentele nerecomandate si facand mai mult exercitii fizice.

Dupa cum subliniaza Asociatia Medicilor de Familie Americani, nu este suficient sa mananci mai putin, deoarece greutatea creste din nou cand incepi sa mananci din nou putin mai mult.

Pe langa nenumaratele beneficii ale activitatii fizice, mentinerea masei musculare cu antrenament de forta este esentiala pentru imbunatatirea tonusului, cresterea metabolismului, pierderea grasimilor si intarirea oaselor.

7. Nu sari peste mese

Micul dejun, pranzul si cina sunt cele 3 mese principale ale zilei. Acestea ar trebui sa contina mai mult sau mai putin acelasi tip de alimente si cantitati, desi o cina usoara faciliteaza digestia si imbunatateste odihna noptii.

Unii oameni beneficiaza de impartirea aportului zilnic in 4 sau 5 portii, facand una sau doua gustari. Toate variantele sunt bune atata timp cat nu se depaseste aportul zilnic recomandat si se bazeaza pe alimente sanatoase.

Ceea ce nu este recomandat este sa sari peste oricare dintre mesele principale. Acest lucru va poate ajuta sa slabiti la inceput, dar pe termen lung este o strategie care de obicei nu functioneaza si ar putea duce la un deficit nutritional.

Alte sfaturi pentru a reduce talia, mancand sanatos

O buna hidratare zilnica ajuta si la reducerea taliei.

Daca vrem sa ne reducem talia, cel mai bine putem face este sa incepem sa ne imbunatatim obiceiurile de viata. Pe langa bazele pe care tocmai le-am vazut, acestea sunt cateva recomandari complementare.

  • Reduceti portiile de carbohidrati daca acestia sunt prezenti in mare masura in dieta. Grasimile si proteinele sunt, de asemenea, importante atunci cand vine vorba de pierderea in greutate.
  • Eliminati consumul de dulciuri, prajeli, junk food, bauturi industriale si alcool.
  • Nu inlocuiti mesele cu shake-uri sau alte preparate care va fac foame si pot duce la un deficit nutritional.
  • Cumparati alimente proaspete si incepeti sa gatiti acasa ori de cate ori este posibil.
  • Bea suficienta apa pe tot parcursul zilei (fara arome sau indulcire in niciun fel).
  • Mentine stresul sub control si dormi suficient pe tot parcursul zilei.

Pentru a reduce talia alege o dieta sanatoasa

Reducerea grasimii localizate in zona taliei se poate realiza prin dieta, exercitii fizice si obiceiuri bune de viata.

Rezultatele pe termen lung sunt cele care vin cu o diminuare lenta si constanta. In 15 zile este posibil sa incepeti sa vedeti rezultate pozitive, dar o scadere vizibila este posibila doar cu mai mult timp.

Acum nu mai ramane decat sa te apuci de treaba si sa nu uiti ca cel mai important este sa fii constant, consecvent si, in caz de indoiala, sa consulti un medic.